Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Çok ama sıcak bir gündü yav. Klimanın dibinden ayrılamadım. Kayınvalidem, cehennemin kapısı açık kaldı herhalde derdi. Çoook esprili bir kadındı, nur içinde yatsın. Gamse'ye bir gün yaramazlık yapınca,''' kız sen kime benzedin böyle '' demiş. Gamse de O'na '' Annem ; yüzün aynı bana, huyun aynı Babannene benziyo ^^ diyo demiş. Yıllarca aramızda espri konusu oldu, ama böyle bir söz söyledim mi hatırlamıyorum valla. Hem pek güzel huyluydu , kayınvalidem, Allah için söylemek gerekirse.





Sabah Gamze ile yürüyüş yaptık, dönüşte kocamın hazırladığı kahvaltı masasını görünce pek bi sevindik ama, görünüşte hazırmış. Çay suyu kaynamış, ama çay demlenmemiş. Şekerlik masada fakat boş, bıçak konmamış. Tereyeğ var reçel yok, ama masa hazır mı hazır:))))



Öğleden sonra Onlara pizza yaptım. Akşam yemeğimiz vardı ama annemin usulu patlıcan kızartma yaptım. Şöle oluyor kendileri. Patlıcan ve biberi kızartıyorsunuz, bir kaba alıyorsunuz. Üzerine minik minik domates doğrayıp karıştırıyorsunuz sıcağıyla. Domates çiğ olacak hee. Sonra da sirkeli sarımsaklı bir sos hazırlayıp iyice ezer gibi karıştırın ki sebzeler iyice alsın sosu. Biz , Naziş hariç pek bi severiz.



^Dün Beyoğlundaydım. Sabah erken çıkıp püfür püfür bir rüzgarla gittim. Kuzilerimle simitli, beyaz peynirli, domatesli Türk usulu kahvaltı yaptık. Türk usulu dememin nedeni geçende bir yerde kahvaltıda Rus salatası bile vardı da.





Kısmetse ayın 15'nde yolcuyuz. Dayım , herkesi arayıp 16 temmuz da Ordu'da olacağımı, kahvaltıyı köyde yapmak istediğimi, o yüzden sabaha herkesin köye gitmek için hazır olmasını söylemiş. Yanıma bir kitap alıyorum, ancak okurum , belkide okuyamam bile. Anneler Mafyası'nı seçtim. Eğlenceli, hafifi bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu ara , Hayat Bir Kumsaldır'ı okuyorum. Filme de alınmış ve en iyi yaz kitabı seçilmiş. Sanıyorum çeviri ile ilgili benim çok hoşlandığım , okurken çok eğlendiğim söylenemez.



Size Kiralık Adam^dan söz etmişmiydim. Yazgülü Aldoğan'în ilk romanıymış. Bence şimdiye kadar yazmadığına iyi etmiş. Bu kitabı okuma nedenim Mine Kırık Kanat^tır.Kendisini çok beğenirim, tüm yazılarını okurum. Bu kitabı öyle bir anlatmıştı ki, hemen almalıyım, demiştim. Okuyup bitince eeeee dedim , n'oldu ya. Belki kitap yazamam tamam, ama iyi bir okurum ben, bu kitap çok kötüydü.



Yarın Cancan'ın doğum günü. Gamze çok güzel bir slayt gösterisi hazırladı. Bir yaşında koca bir herif oldu artık. Bizim sokağı , evi tanıyor. Merdivenlerden çıkarken çığlıklar atıyor. Biz Ordu'dan gelince Babannesi İngiltereye gidecek, o gelene kadar Cancan bize daha sık gelecek. Ağustos ayı çetin geçecek yani:)))



Bir gece yarısı yazısı daha son buluyor hadi iyi ve serin geceler.