Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Mart 2011 Perşembe

FİLMMANİA


Kimler okuyabiliyor bilmiyorum ama bu akşam ki yazımı izlediğim filmlere ayırdım... Kitapda Matmazal Nina'ya devam...
İlk film... Oscar'ı götüren ; Kralın Konuşması -The King's Speech-uzun uzadıya konusunu anlatacak değilim. Filmi çok beğendik. Kimle mi? koca kşisiyle...Hatta o benden daha çok beğendi.Colin Firth'i zaten hep beğenirdim daha çok beğendim artık bi de takdir ettim:)

Sözünü edeceğim ikinci film; bir üçleme...Ağlayan Çayır...Bu filmi izlerken ya yalnız izleyin ya da konuşmayacağından film izlerken bir taraftan da film hakkında fikir yürütmeyeceğinden emin olduğunuz biriyle izleyin. Mesela benimle izlemeyin.Ağlayan Çayır bu üçlemenin ilki...İkincisi ise Zamanın Tozu... Ağlayan Çayır üç saatlik bir film. Zaman zaman sembolik öğeler var... Mesela su, beyaz çarşaflar , kayıklar... hatta bir yerde bu filmin çözümlemesine bile rastladım şurda
film hakkında geniş bilgi var. En azından benim anlatacağımdan kat kat iyi. Çok ilginç bir şey var yalnız. Bu kısım benimle ilgili ...Ağlayan Çayır ve okuduğum kitabın kahramanlarının adları aynı...Elena ve Alexei...ikisi de göç hikayesi. Kitaptakiler Rus bunlar Yunanlı...Hikaye tamamen farklı tabiki...Filmde baş rolde aslında müzik var. Mutlaka dinlemenizi öneririm...Fonda sürekli Türk ezgileri ve Rum ezgileri birbirine karışıyor. Bi bakmışsınız mırıldanmaya başlıyorsunuz...

Bir Baş Yapıt :ağlayan çayır

004 Berlin Film Festivali'nin yarışma filmlerinden olan Ağlayan Çayır, 4 dalda aday gösterildiği Avrupa Film Festivali’nde yönetmenine FIPRESCI Ödülü’nü kazandırmıştır. Trilogia I: To Livadi pou dakryzei Yeni üçlemesinde, Theo Angelopoulos son derece geniş bir tarihsel panoramayı konu alıyor. Öte yandan, ona son derece kişisel öyküler anlatma fırsatı veren de, yine bu panorama.






Bu iki film de size ille de izleyin diyeceğim filmlerden...İzleyin ille de izleyin