Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

28 Ocak 2010 Perşembe

Mim mim MİM YEDİ İLGİNÇ ÖZELLİK

Mim ruhdağından geldi..yedi ilginç özeliğimizi yazacağız.

Ay sanki ben daha önce böyle bir şey yapmıştım gibi yav, hatırlıyorum böyle bir şeyi...

1- Bana göre en ilginç özelliğim, ay bunuda valla 40 kez yazdım herkes biliyo heheheh...
Sesini tanıdığım yazarları okuyamam ama artık aşıyorum bu durumu... yoksa hiç kitap okuyamam... promosyon denen zımbırtı yüzünden , kitabı çıkan yazarların hemen bir röportajı neyin yaınlanıyor... Bunu ilk kez Can Dündar'ın Uzaklar'ını okurken farkettim, anam bir de geceydi. Baktım Can Dündar Efendi huşu içinde kitabı bana okumakta. Ay sıhhatte olsunlara karışıyorum herhalde dedim. Sonra sen Yılmaz Erdoğan onca işinin içinde Hijyenik Aşkları bana okumaya kalk. Sen sus , yorulma ben okurum diyorum banamısımn demiyor. Bir ara yazar röportajı falan gördüm mü hemen kapatırdım tv yi neyse artık aşıldı o durum..

2.. İnansanız da inanmasanızda eskiden bir takımda basketbolcuydum, kaptandım hemide iyi stoperdim.

3. Ne resim yapabilirim ne bir müzik aleti çalabilirim. Ne de el işi falan yapabilirim. Bir şal örneğim var bir de atkı döner döner onları yaparım. Tamamiyle Allah vergisi bir özellik:)))) tarafımdan kızlarıma aktarılmıştır. Kocam ise şahane resim yapar, isterse saz çalar, evlendiğimizde benim pantolon paçalarımı bile o bastırırdı... Amma bi de düşünün ben modelisttim heheheheh bu da Allah vergisi:))) Model makinacımız sen tarif edince gözüm kapalı bile dikebiliyorum derdi heheheheheheheh.

4. Çok hızlı okurum , bir yarışmada hızlı okuma şampiyonu olmuştum. Jüri başkanı hem hızlı hem tane tane hem de anlamlı okuduğumu söylemişti.

5-Ters dönmüş terlik ayakkabı görürsem düzeltmeden duramam. Hatta giitiğim yabancı bir apt de tam yukarı kata çıkarken baktım, bir dairenin önünde ters dönmüş bir terlik var , düzeltirken kapı açıldı :)) ne düşündüklerini tahmin etmek bile istemiyorum. Bir kaç gün kendi kendime bile utandım valla.

6-Birine kitap verirken, ayraç da veririm yanında , Zeya sen hariç sen kıvırabilirsin sayfayı :))

7-Evden çıkarken ev toplu olmalı , yoksa içim içimi yer, rahatsız olurum. Azcıkta hijyen meraklısıyımdır.Tatile giderken dip köşe temizlik yapılır, nevresimler değiştirilir, eve koku sıkılır.. Dönüşte de tüm ev girer girmez dağıtılır...

bunun dışında dokuz aylıkken yürümek değil koşarmışım, sonra Gamsegamse de aynını yaptı dr bu işe şaştı.her şi aynı anda yapmaya kalkarım, Temizlik yapılan gün dolplarda dökülür, en zor yemekler pişer, akşamına da gezme ayarlanır.Annem bu huyuma otuz iki çarşambayı bir araya getriyorsun diye teşhis koyardı.

Aklıma bunlar geldi. Gördüğünüz gibi herhangi biri, bizim Lale, sizin Lale, Lale Abla...