Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Haziran 2011 Perşembe

uyuşuk



Hala iyi insanlar varmış demek , dedi Hülya Koçyiğit ; Kartal Tibet'e ...Sarmaşık Güllerini izliyorum...Defalarca izlemiştim daha önce de...İlk kez Annemle izlemiştim, Ordu Millet Sinemasında... Bican Amca işletirdi. İki katlı kocaman bir sinemaydı...Artık mobilya mağazası olmuş...Arada izliyorum, eski Yeşilçam filmlerini, garip ediyorlar beni... Sanki film içinde film izliyorum...Koşuyorum Zaferi Milli Mahallesindeki yokuştan aşağı ...Fidangöre iniyorum.Arkamda Annem ve kardeşlerim-Metin ve Zuz-...Sinema zaten yokuşun dibinde... Bican Amca hep kapıda...Biz hep ikinci katta izliyoruz filmleri... Neşeli Günler Müzikalini ve Love Story'i burada merdivenlerde oturarak izlemiştim. Her yer tıklım tıklım doluydu ve merdivenler bile koltuk fiyatına satılmıştı...

Yeni kitabım Paul Auster'in New York Üçlemesi.... yeni başladım, o yüzden söyleyecek bir sözüm yok ama Paul Auster sevdiğim yazarlardan... En sevdiğim kitabı;'' Yanılsamalar Kitabı''dır..Çok yıllar önce okumuştum ama bazı yerleri aklıma kazaınmıştır sanki.

Bu günlerde nasıl bir tembelim anlatamam. Mesela salı günü yıkanan çamaşırları , katlayıp biraz ütü yapmam gerekti ama ben ne yaptım ? çamaşırları kucakladım , gidip yatağımın üstüne attım. Görümcelerimi çağırıp okey oynadım. Bu gün de ütü ve yemek yapılması gerekiyor ama ben bunları yapmamak için , önce şu kitap bitsin dedim, sonra biraz uyuklayayım dedim . Hadi bir kahve içip kendime geleyim dedim ve hiç birini yapmadım. yemek işini şöyle çözdüm. Makarna haşlayacağım, bir de kıymalı, domatesli biberli bir sos hazırladım. Sarımsaklı yoğurt da hazırladım . Sarımsaklı yoğurt alta yayılacak, üstüne makarna en üste vde sos dökülecek. Manzara süper oluyor. Dün akşamdan kalan kızarmış tavuklada allengirli bir şey uydururum olur biter. Bu arada film izlemeye devam ediyorum. Kartal Tibet'e , hala iyi insanlar varmış demek sözünü söyleyen Hülya Koçyiğit , sözünü geri aldı. Bu arada Suzan Avcı'da elinden geleni ardına koymayan üvey anne rolünde...Kartal Tibet'de hem Hülya'ya yanık hem de Kanuni gibi üvey kardeşe yumulmakta pardon yamulmakta...Filmde romancı, romana malzeme topluyo aynı zamanda:)

Şimdilik gittim ben...Hepinizin kandili kutlu olsun