Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Ekim 2010 Cumartesi

dün akşam bu sabah Mavi Yasemin


Gece üç buçukda yatmama rağmen gözlerim erkenden fırt diye açıldı. Zuz uyanmasın, gürültü yapmayayım diye biraz yatakda oyalandım ama bu saat 9.30 a kadar sürdü. Kalktım yeşil açy , kahve gibi bir şey araddım bulamayınca ; akşam Ebru'nun unuttuğu ayvalı ıhlamurlu çayına talim ettim:) ama güzeldi.Elimede Kashmira Sneth-Hintli bir yazar-Mavi Yasemin adlı romanını aldım...Bir iki sayfa okuyunca çocuk romanı olduğunu anladım...Bir göç hikayesiydi...Mavi Yasemin...Hindistan'dan Amerikaya giden Seema ve aiesinin hikayesi... Hindistandan uzaktayken kutladıkları Hint bayramlarını okurken bizim gurbetçileri düşündüm...Eminim onlarda Seema gibi hissediyorlardır.İki kültürü birleştirmeleri...oradaki çiçeklerde bile Hindistanı aramaları...Kokusundan bile iğrendiği Mukta'yı özlemesi...Mukta'dan zerafeti, vefayı öğrenmesi...Şükran Gününde davet edildikleri masada hindiyi görünce yaşadıkları şok bir çocuk diliyle çok güzel anlatılmış...Kitap'' Paul Zindel ilk roman birincilik ödülü''almış.Zuz uyanana kadar kitabı bitirdim...Şimdi O kahvaltı hazırlıyor...Kahvaltıma eşlik edecek bir de güzel film seç dedim O'na:))ablalık haklarımı sonuna kadar kullanıyorum yani.

Not: Paul Zindel-Amerikalı oyun yazarı

Dün akşamı anlatmadan direk sabahtan girdim olaya ama dün akşam da hoş bir akşam hatta gecesi oldu...Zeya, Ebrucuk ve Nalan'la birlikte Zuz'un kendi elcağızlarıyla yaptığı ev likörlerini test ettik onyladık:))Nalan'ın doğum günü üç gün öncden kutladık...yine bi sürü bi sürü program yaptık... Çok güldük...çok hoş sohbetler yaptık gece ikide zor sonlandırdık geceyı...

Şimdi Zuz kahvaltı masasına çağırıyor beni, filmimizi de koydu... Filmin adı İtalyan Düğünü