Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Eylül 2014 Cuma

çat burada çat kapı arkasında

Dün gece pencerelerimizden içeri dolan kükürt kokusu ile uyandık. İstanbul'un her semtinde hissediliyor mu bilemem ama bu son 10 gün içinde ikinci oldu. Hani kibriti yakar ve üflersiniz ,söndükten sonra bir koku çıkar,aynen o koku. Bunun bir deprem habercisi olabileceğini söylüyor bazı uzmanlar...

Hadi güzel şeylerden konuşalım:)
    Mesela havalar soğudu artık çorba zamanı... Biz de sırf o yüzden geçen geceki sülale boyu buluşmamızı ''Kadıköy Emmim'' de beyran çorbası içerek noktaladık. Gecenin o saatinde iğne atsan yere düşmüyordu ama 10 kişiyi de gözden çıkaracak değillerdi ya hemen yer açtılar bize:). Hem doyuruculuğu hem fiyatı kebap kıvamında olan bu çorba Gaziantep yöresine ait ve bilmeyenler için söylüyorum bol etli çok az pirinçli kıvamlı çok lezzetli bir çorba. Ben Kandilli'de Alperenlerin yaptığını da çok beğenirim.


Yemeklerden başlamışken geçen akşam yaptığım, tepside yufkalı mantıyı da es geçmeyelim. O akşam  görümcemin kızı Bibi(Bilge) de bizdeydi herkes çok beğendi.Tarifini Disal'in Gözünden Mutfak blogundan aldım.Linkte tam tarifi görebilirsiniz hem de resimli anlatımı var.


Kitabım aynı zamanda Bibliyomanyaklar'ın ekim ayı kitabı olan  General Uçtu/ Mehmet Zaman Saçlıoğlu... 2014Yunus Nadi Roman Ödülü aldı...


Film ise çok bilinmeyen ama bir başyapıt niteliğinde bir film...


Giuseppe Tornatore'den seyredilesi bir film ...1900 efsanesi
1 Ocak 1900. Virginian ismindeki bir transatlantik ve göçmenleri kargo olarak taşımaktadır amerikaya doğru ve bu arada makinist Danny bir çocuk bulmuştur. Bu çocuk terk edilmiş bir çocuktur. Kaptanın söylediklerini dinlemiş ve onu evlat edinip gizli bir şekilde büyütmeye karar verir ve çocuğu gemiden hiç indirmez. Çocuğun bundan sonraki yaşamı gemide geçer...


Vee şimdi benimle ilgili bir haber, internet üzerinden okuyabilceğiniz Martı Dergisinde kitaplarla ilgili  yazılar yazıyorum iki aydır. Eylül sayısında, ekim ayında çıkacak kitabına karşılama niteliğinde olsun diye Haruki Murakami ve kitapları hakkında yazdım.Okumazsanız küserim bak :) Dergiyi sayfa sayfa çevirip okuyabiliyorsunuz.


Bu arada ''evimizde kış hazırlıkları'' başlamıştır :)
Bunları dün akşam, Aramızda Kalsın başlayana kadar yaptım :)Bu yıl yarım kg lık kavanozlar kullanıyorum. Çok daha pratik oluyor.

Haydi gittim ben şimdilik. İyi hafta sonları olsun hepimize