Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Ekim 2010 Perşembe

Lale bak kış geldi

Bir yanım dedi kış geldi... diğer yanım daha ekim ayındayız... hem girecek olduğumuz ay bile sonbaharın ayı ... geçen yıl yaşadığımız o çılgın sonbahar nerede... hayır hemen gelmiş olamaz kış... o kadar bekledim sıcakların gitmesini ama böylede balyoz gibi gelmek olurmuydu.

Akşam Gamsegamse okulunda ve servisinde kaloriferlerin yandığını evde DE yanması gerektiğini anons etti... Klima yüzünden elektriğe ödediğimiz parayı doğal gaza transfer etmiş bulunuyoruzi bu akşam itibariyle...Yani ha astık ha kazıkladık olayı... ben daha uzun uzun koruda yürüyecektim, defne yaprakları toplayıp kurutacaktım... çam kozalakları toplayacaktım ıslanıp çürümeye başlamadan... taze fasülye koymadım daha buzluğa... kavurup yumurtayla karıştıracaktık... daha son karpuzu kesmedik.Ben o polar battaniyeleri enstantene olsun diye koymuştum, o likör şişesi oraya artistlik yapmak için çıkmıştı.E ne yapayım ille de geldim diyorsan hoş geldin.

Yılın ilk karı yağmış bile, kartepedeki karın kalınlığını söylüyordu tv deki sunucu...Gulfstream sıcak su akıntısı etkisini yitirdiği için kışı daha sert geçirecekmişiz. 1000 yılın soğuymuş, yani bin yıl önce böyle bir soğuk olmuş... daha ne... görülmedik bir şey değil yani(inşalah bu lafı bana yedirmez).

Neyse kış muhabbetini bırakalım... Bu gün sezonun ilk okey partisine katıldım...sonuç hezimet... yerim tam cama karşı , camda caddeye karşı... yağmur seyret , kaçışanlara bak derken... iki el zor açtım.

Bu akşam Fatmagül var ama bilmiyorum beni çok geriyor... belki onu atlarım sonrasında Türkan'ı izlerim. Yeşil Peri bu gece bitiyor sanırım... Misafirdi gezme tozmaydı derken yavaş gittim biraz . Bitince başlayacağım kitabı henüz seçmedim... Sanırım iki Halide'den biri olacak... Biri roman biri Biyografi... henüz karar vermedim. Bakarsınız hiç ilgisiz bir şeye başlarım. Kocam Simonları bitirse ona başlayacağım ama sadece cemaat bölümünü okuyacağım..Bu sıralarda canım acaip bir biçimde Murakami okumak istiyor bir de... onun gerçekle gerçeküstülük arası gidip gelmeleri paklar beni gibi :)

Bu akşam bir de konuğum var... Cucu yani Burcu... yeğenim, görevli geldi ...Bir kaç gündür burada ama o yüzden görüşemedik henüz... Gamse ile Capitolde buluştular, alışverişin dibine vurmadan gelmezler artık.

Naziş Çerkezce kursuna başladı...Atalarının dilini öğrenecek...Bana da gel dedi ama akşam olması beni vaz geçirdi. Kiril alfabesiyle hem yazıp hem konuşmayı öğrenecekler... Hocaları altı ay sonunda hepinizi okur yazar yapıcam diye söz vermiş bakalım.

Akşam akşam yeter bu kadar... akşam şerifleriniz hayr olsun...akşam sefalarınız olsun...

kıpkısa

yer; İstanbul
günlerden perşembe
saat;9.34
hava; yağmurlu
etkinlik; okey sezonunun açılması
dizi; Türkan
kitap; Yeşil Peri Gecesi
ruhsal durum;ortaya karışık
zihinsel durum; henüz açılmadı