Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

18 Nisan 2010 Pazar

@ Kadıköy...

Dün , bi baktım, millet evden ufak ufak toz olmaya başladı. Gamsegamse'nin bir hastanede ilk yardım eğitimi vardı. Ona gitti. Naziş Neslihan'la buluşacağım dedi. Benim başım kel mi? ben de İlmiyem'le buluşurum dedim. Aradım , Kadıköy'de buluşmak üzere sözleştik. Saat üç gibi falan demiştik. Ben tam buluşma yerimize gittiğimde telefonum çaldı. - Anne, neredesin, bizim eğitim bitti dedi Gamsegamse Hanım. İlmiye ile buluşacağımı öğrenince sakın yemek yemeyin , geliyorum dedi.

Biz İlmiye'mle çarşı içinde dolaşırken de geldi bizi buldu. Yemek planımızı değiştirtip bizi Mercan'a sürükledi. Kokoreçti, midyeydi falan yemeğimizi yedik. Biraz eskici dolaştık. Şimdiki eskicilerin kendini baya baya antikacı sandığını söylemişmiydim. Sonra Hümeyra Moda Cafe'de çay molası verdik. Burasıda Kadıköyde gezerken biraz soluklanmak için verebileceğim adreslerden. Çayları porselen demliklerde demleyip, ince belli kaliteli bardaklarda servis ediyorlar. Koltuklar şıklığın ötesinde ayrıca rahat. Sturbucks ta yatmak zorunda olduğun koltuklar gibi değil . Eğer boyun iki metre değilse arkana da biri otursa ancak rahat edebiliyorsun onlarda. Ben çantamı , paltomu falan koyuyorum mesela. Hümeyra'da isteyene şarap ve bira servisi de var. Kahvaltı, makarna, omlet , tost seçenekleri de var. İstersen konsoldan bir gazete, dergi , kitap seç keyif yap. Cafer Ağa Camii ile aynı sırada ya da Barış Manço Kültür Merkezinin önünden aşağı doğru inerken tam köşede.

İkinci çaylarımızı içerken de, Naziş aradı. Onlarda Kdıköydeymiş. Sonra Neslihan'ın Annesi ve kızkardeşi Candan'la buluşmuşlar. Candan'da bizim kızlarla meslektaş. O da öğretmen yani. Dördü yanımıza geldi. Güleryüzlü çalışanlar bi de yakışıklılar laf aramızda:))) bizi daha büyük bir masaya taşıdılar. Candan ve Gamse tanışmıyorlardı ama oracıkta kanki olup, bizi bırakıp bırakıp akıllarına eseni yapıp yanımıza geldiler... Sonra sonra yok Mango yok Koton ora bura Alkım derken ben yine Home sweet home demeye başladım. Akşam dokuzda eve geldik. Üçümüzü aynı anda karşısında gören kocamın yüzü ışıldadı siz birliktemiydiniz diye... Çayımızı içtik, yeni başlayan Survivoru izledik.

Yağmur bütün gece yağdı da yağdı. Şimdi güneş var ama sanki yine yağacak gibi. Kızlar çoktan dağıldı, kocam kaçmak için fırsat kollamakta... benimse hiç niyetim yok dışarı çıkmaya...

düzenleme: Haftasonunu Capitol'de noktaladık. Biraz mağaza, biraz D&Rbiraz Migros ... Migrosta yanında kızı, alış- veriş arabasını ite ite bir kadın geçti yanımızdan. Çalışanlardanbiri, çarşamba akşamları bizi ekrana kilitliyorsunuz, gözümüzü alamıyoruz sizden deyince, baktık ki, Yaprak Dökümü'nün Fikret'i Bennu Yıldırımlar'mış.
Eve gelince de Çok Güzel Hareketler Bunlar başlamıştı onu izledik...