Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Şubat 2012 Salı

yaz kızım

Yaz kızım Lale neler yaptın bu gün:))


Bu günün en güzel olayı Zeynograf'dan gelen sevgililer günü kartıydı... Zeyno minicik bir kız...Ecehan'ın kızı...Bu kartı yollamakta ki amacı bu günün sevgi günü olduğunu göstermekti. Kendi elleriyle hazırladığı kartı, üstüne lale resmi yaptığı taş magneti, zarfı bile özenle hazırlamış olması çok ama çok güzeldi. Zeynepcim çok teşekkür ederim siz küçükler örnek olacaksınız artık biz büyüklere...Dün ev için çok çalışınca bu gün boşa çıktım, kendimi sinemaya götürdüm:)))Bu hafta tek başıma sinema keyfi yapmaya kararlıydım zaten. Marilyn ile bir hafta gerçek bir hikayeden uyarlanma...Filmdeki erkek oyuncunun canlandırdığı Colin Clark bir belgeselci ve roman yazarıymış. Filmde ilk işinde karşılaştığı Marilyn Monroe ile geçirdiği bir hafta anlatılıyor. Film güzeldi, oyunculuk iyiydi, müzikler harikaydı. Yalnız Oscar alır mı? orasını bilemem.Filmi beğendim, iyi ki gitmişim ama daha iyilerini görmüştüm diyerek konuyu bağlayayım.

Sinema salonunda birbirini tanımayan sekiz kadındık. Her sıraya bir kişi oturarak yayıla yayıla filmimizi izledik. Valla sakin sakiinn...mısır kokusu olmadan, hışır hışır sesler olmadan keyif keyif izledik.Bundan sonra karar verdim, çok izlemek istediğim filmleri böyle ara seanslarda ve yalnız izleyeceğim...

Eve dönüşte yürüdüm, yağmur hafif hafif atıştırıyordu çok hoşuma gitti. Eve girer girmez paltomu bile çıkarmadan çayımın altını yaktım.

Bu akşam Seksenler dizisinin ardından Kemal Tahir'in çok tartışılan kitabı Kurt Kanu'nun dizisini izleyeceğim. Bu akşam ikinci bölüm. Atatürk'e yapılan İzmir suikastı kitabın haliyle de dizinin konusu oluyor.Kemal Tahir bu romanıyla , tarihi çarpıttığı gerekçesiyle çok eleştiri almış.

Diziyi izleyecek olanlara kurt kanunu ne demek onu açıklama getirelim bir de... kurtların aç kaldıklarında bir daire etrafında saatlerce dönüp, ilk düşenin yenik sayılıp diğer kurtlara yem olması şeklinde son bulan kurt dansından gelmektedir. romanın ana cümlelerinden biri olan kurtlukta düşeni yemek kanundur sözü, kurt dansını imlemektedir.Kevin Coster'in Kurtlarla dans filmini de haırlayın bu arada....



Bu seneki sevgililer sevgililer günü GAMZE AKBAŞ'ın olsun. Atakan'ı annesiyle büyüsün.Herkes üstüne düşeni yapıyordur eminim... Kuzenim Funda tedavi gördüğü hastanede anatomi hocası, yarın ziyaret edip özel selamlarımızı götürecek.Ben ta gönülden inanıyorum ki donörü el birliği ile ortaya çıkaracağız.