Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Nisan 2012 Cuma

Başlıksız yazıydı ammaaa düzenlendi, duyuru eklendi...

Dün evimiz temizlendi paklandı... Ben de iki ev arasında gidip gelmekten helak oldum... Yakın olmasa ne yapacaktım bilmem... Ev temizlenirken de oturdum, şu şuraya bu buraya diye kafamdan yerleştirdim oldu bitti... Wirginia Woof'un gittiği yoldan gidip kendime ait bir oda yapma peşindeyim...Ay bi de baktım ki, kocam da oranın peşinde töbe töbe...Valla kanımın son damlasına kadar orayı savunma peşindeyim, hiiiççç anlamam da dinlemem de:)

Taşınma işi çarşamba gününe kaldı. Çünkü bu arada önce Gamse hastalandı sonra da kocam...Kocam Gamse'ye girdin dibime dibime bana sattın en sonunda diyo...Ama ne hastalık, yatağın içinde yüzlerce kez hapşırıyo belki.Adamceyiz resmen süründü...Ama kendisi kimya ilmi tahsil ederken ek ders olarak tıp seçtiği için:) kendi teşhisini koydu ve yarın iyileşeceğini ilan etti.Bu gün akşama doğru iyileşmeye başlayıp, yarın tam olarak iyileşmiş olcakmış.

Bunun dışında hiç birşey yapmıyorum, tamamiyle taşınmaya odaklanadım.Film izleyemiyorum, kitap okuyamıyorum, konsantrasyon sorunu yaşıyorum anlayacağınız...

Kızların taşınma ile ilgili bir problemleri yok, sabah bu evden çıkacaklar, akşam o eve gelecekler bu kaa...Şimdi tek tek arayıp, yemekte evde olamayacaklarını bildirdiler bile... Huhh şahane bezelye ve pilavımı kaçırdılar. Kendime de semizotu pişireceğim birazdan. Belki salatasını yaparım. Geçen gün Yeliz ağzımı sulandırmıştı... Şöyle azcık da sızma değdiririm. Bir kaç tane de zeytin atayım.Salatada zeytine bayılırım.Bu arada iyi aklıma geldi, diyetisyenime mail atıp bu hafta gelemeyeceğimi bildirmem gerek.

Benden haberler bu kadar. Kendime tarih koydum. 1o Mayıs itibariyle sahalara döneceğim. İlk başlayacağım kitap, daha önce de söylemiştim Haruki Murakami'nin 1Q84...İlk gideceğim yer kuzen OYA... Oyaa okudun di mi?. Gelicem kıss, hatta Zeki Abin ile planlarımız var seninle birlikte...Tiyatro sezonunu kapatacağım güzel bir oyunla, sabah filmlerimi kendime ait odamda izleyeceğim:))

Hadi gittim ben şimdilik.


gitmeden bir duyuru... Buğday Tanesi geçen yıl düzenlediği kitap etkinliğinin ikincisini düzenliyor. İlki pek şenlikli geçmişti...Katılmak isteyenler buraya tıklayın anacım...Bu etkinlik benim tam taşınma sürecine rastladığı için direk D&R dan adrese teslim olacak. Şimdiden bana çıkacak arkadaştan özür diliyorum.Gönül isterdi ki,kitabı gidip seçme, kartı o caanım elyazımla yazma, bizim kazulet PTT' cinin önünde bekleme, ne var bunda kitap mı? yine sorusunu duymazdan gelme fırsatım olabilsin. İnşalah bir daha ki sefere... D&R cılarda alışıktır bize, istersek şiir bile yazarlar içine,referans Leylak Bacı:))
Geçen yıl etkinlik sahibi Buğday Tanesi bana çıkmıştı ve ona Paul Auster'in New York Üçlemesini hediye etmiştim. Üstünden çok geçmeden Buğday kardeş New York'a gitti...Bu arada lütfen Hıdırellezde Zuz'a Cunda'da pansiyon çizdiğimi ve kağıdı Kuzguncuk^dan denize attığımı hatırlayınız... Evde saçımı taramayı beceremeyebilirim ama köyde gelin başı bağlarım icabında...