Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Kasım 2007 Çarşamba

BİZİM EVİN HALLERİ

Tam evden çıkmak üzereydim, du bi yazı yazayım dedim. Kaç gündür fırsat bulamıyorum. Önce evden altı gün ayrılınca, altı ay uzaklaşmış gibi oldum. Onun rehavetini attım üzerimden.
Pazar günü önce kuzenlerimle buluşup Kadıköy'debir yemek yedik sonra aileye yeni katıla en küçük İsbo'yu görmeye gittik.(Sipahioğlu soyadından dolayı eskiler bize İsbo lar dermiş.) Buluşma yerimiz Nezih kitabeviydi ama iki tane olduğundan ben ilkine girip onları ararken aklıma ikincisi geldi. Dışarı çıkınca acaba geride kaldı diye düşünürken , yoldaki gençlere sordum- çocuklar Nezih kitabevi nerede kaldı ileride mi geride mi derken bir ses- ben yardımcı oalyım bağyan dedi. Baktım kuzen Ahmet, Uğur ve Ecemnaz, dibim de bittiler.Neyse Şampiyona gittik. Ne kadar lüzümsuz şey varsa yedik. Sonrada hoşgeldin dünyaya Bahar demeye gittik. Ebru da gelmişti Ankaradan , Zuz da geldi. Oturduk film konuştuk iyi mi.
Çıkışta ben biraz Bağdat Caddede takıldım sonra da ev . Ertesi gün dayımlar, Güllü falan aradı Beyoğluna gel dite tamam dedim. Sabah bir baktım , hem boğazlarım yanıyor hem de hava yağmurlu. Siz bu tarafa bana geçin dedim. Onlarda ikiletmedi geldiler . Gece geç saatlere kadar bizdeydik.
Bizim evden haberlere gelince, Gamsegamse bu yıl çift ana dal baş vurusu yapmıştı. O hakkı da elde etti. Ama şimdi daha yoğun çalışıyor ve nefes almıyor. İkinci dalı Üstün Zekalılar Eğitimi. Çok zevkli buluyor. Özellikle drama derslerini. Nazlı ve kocam çalışıyor da çalışıyor ben de geziyorum da geziyorum.
Şimdi İlmiyeme gidiyorum. Kahvaltı yapacağız. Artık öğle yemeği de çıkacak aradan:))