Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Haziran 2011 Cuma

dün gün bu sabah çay keyfi falan işte

Baharı görmeden, yaz geldi İstanbul'a. dün yandık yıkıldık, geceyi klima altında geçirdik derken ; bu gün şükür serinledik...Öğleden sonra yağmur bekleniyormuş.yani ben bir günde pes ettim.

Dün sabah erkenden Kadıköy'e gittik, karı koca...Bazı resmi dairelerde işlerimiz vardı. Sabah kalkınca inşalah bana gel demez diye, sanki uyanamıyormuş numaraları çektim ama olmadı. Neyse gittik.İşlerimiz umduğumuzdan çok daha kısa sürdü. O yüzden çok kalmadık Kadıköy'de.Yalnız Çaykur Çay Evinde , çay molası verdik.Yolunuz Kadıköy'e düşerse buraya uğrayıp bir çay molası verin. Dışarıda da bir kaç masası var.İki katlı güzel bir yer. Çayı enfes, su börekleri ve poğaçaları da var, çaya eşlik edebilecek. Benim öğleden sonra programım olduğu için sadece çay içtik.Çaylar demleme ve isterseniz çay da satın alabiliyorsunuz.Açılışını Çaykur genel başkanı bizzat yapmış ve Marmara Bölgesinde 50 tane açılacakmış. 50 farklı çay çeşidi sunuluyormuş. Yeri Kadıköy meydanda...Seyhan Kitapevi ile aynı sırada...

Öğleden sonra okey grubumla buluşup yiyip içip, okey oynadık.Şansım eh işteydi. İlk turda silkelendim, ikincide silkelenip kendime geldim.

Tatil rotamız dün akşam itibariyle belirlendi...

Dün gece Fatmagül izledim. Çok güzel bir bölümdü. nedir abi bu balıkçıların durumu...Öyle Bir Geçer Zaman ki de ki balıkçı filozof oldu. Fatmagül' de ki balıkçı Mustafa ise playboy...Fatmagül2den sonra üsküdar'a Giderken'i izlerken uyumuşum. Yani dün gece hiç kitap okuyamadım. Bir ara uyandığımda çok sıcaklamış olduğumu farkettim. Salona kaçıp klimayı açtım.Tv açtım, klimayı da bir saat sonra kapansın olarak ayarladım. Uyuyamadım onu iki saat yaptım. Sonra sızmışım.Gamze giderken bir ara bişey konuştuk ama hatırlamıyorum.

Bu gün büyük bir olasılıkla evdeyim ama akşama şaane bir planım var...

Yağmur başladı şu an... ben yağmurda çay keyfi yapayım şimdi...