Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Şubat 2014 Cumartesi

Filmmania

Dizim yüzünden hareketlerim kısıtlanınca kendimi vurdum filme... Zaten Oscar törenine kadar aday filmleri izlemek istiyordum.




Bugün iki Oscar adayı film izledim. Ama onun öncesinde dün  de bir film izledim...Adore...
Doris Lessing'in romanından, yönetmen Anne Fontaine tarafından beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Naomi Watts ve Robin Wright bulunuyor. Filmin senaryosunu Oscar ödüllü senarist Christopher Hampton yazarken, film Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödüllü "The Grandmothers" adlı romanından uyarlanmış.Kitap 2007 yılında ''Nobel Edebiyat Ödülü almış'' Dört kısa hikayeden oluşan bir kitap... Film ''Büyükanneler adlı hikayeden'' ..Konusu kısaca,küçüklüklerinden beri arkadaş olan iki kadının orta yaşlarında birbirlerinin oğullarına aşık olmaları...





Bugün izlediğim filmlerden ilki iki dalda Oscar adayı olan ''Sen Şarkılarını Söyle''... Yattığım yerden keyifle izledim bu müzik dolu filmi... Sanırım en iyi müzik dalında adaylıklarından biri... Kazanır mı kazanmaz mı bilemem ama şarkı sözleri alt yazılı olarak da verilmişti çok hoşuma gitti...






Bugünün ikinci ve son filmi ise Leonardo Dicaprio'nun Oscar almasına kesin gözüyle bakıldığı ''Para Avcısı''Çok uzun bir süreye sahip olmasına rağmen hiç sıkılmadan izledim. ''Sıkıysa Yakala'' dan sonraki en iyi performansıydı bence...Titanik falan hikayedir, ''Sıkıysa Yakala'' da gerçekten sıkı oynamıştı.





Bu üç filminde kesinlikle bir yetişkin filmi olduğunu hatırlatayım...