Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Kasım 2013 Cuma

Hafta Sonu Önerileri

Ne çabuk geldi hafta sonu,yazının başında acaba bu hafta sonu neler önerebilirim dedim. Çünkü önerilerim, hafta sonunda kendimin de  yapacağım şeyler oluyor.

Mesela bu hafta sonunda benim planımda Özcan Deniz'in yeni filmini izlemek var.





Kitap ise Şebnem İşigüzel'in son kitabı ''Venüs''ü okuyorum. Şu ana kadar çok keyifli geldiğini söyleyebilirim.




Yemek ise az önce kuru fasulye ıslattım. Şimdi size bir tavsiye; kuru fasulyeniz piştikten sonra  küçük güveç kaplarına bölün, ve üstlerine birer dilim pastırma koyup fırında pastırma kızarana kadar tutun  aniii valla demedi demen yok böyle bir lezzet. Yanına bu kez  domatesli biberli bulgur pilavı ve ayran var. Ha bir de düğün çorbası pişireceğim. Hatta şu an et suyunu çıkartmak için ocağa oturttum kemikli eti...


 Haaa bi de aşure yapacağım kısmetse, dün komşu getirdi pek güzeldi...Ama ailede kaç kişi varsa kişi başı olmalı bu, bize iki kase geldi, hadi birini ben yedim,geri kalan tas kaça bölünecek mecbur kalıp onu da yemek zorunda kalıyorum:))) Ay şaka tabi ama içimden geçtiği de doğrudur, bende yalan yok.

Şimdiii, film,kitap, yemek önerisi yapıldı e yeter bence, zaten hafta sonu yağışlı geçecekmiş, azcık da evde dinlenin.

E peki yok mu, sizin  öneriniz. Şu film çok güzel, şu kitabı mutlaka oku, şu yemeği bi dene ama bana da yazık hep benden beklemeyin:)