Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

2 Nisan 2012 Pazartesi

pazartesi




Gündüz programı aile boyu sinemaydı. Capitol 13 no'lu salonu kapatıp, Pamuk Prensesin Maceraları-Ayna aynayı izledik. Hafta içi hem de pazartesi günü olunca haliyle dördümüzden başka kimse yoktu salonda. Kızlar Paskalya tatilindeler , söylemiştim .Kocam böyle Pamuk Prensesli neyin bir filme gitmeyi tercih etmezdi ama Gamse işi derin yerden bağladı. Çocukluğumuzda bize anlattığın masalların hatırına deyince, diyecek sözü kalmadı. Film; Julia Robert's i severim, hangi filmde oynasa izlerim diyenler için.
Filmin sonunda Hintli yönetmenin kendi köklerine gönderdiği selam hem şaşırtıcı hem de eğlenceliydi. Hint ezgileri, dansları eşliğinde bitti film.Hintli yönetmen bilgisi, filmi izlerken Naziş'den geldi. Gamse bu Pamuk Prenses; abuk prenses olmuş dedi:)) Koca salonda sadece dördümüz olunca kritik yapa yapa film izledik...
Gamse seans saatini yanlış söyleyip bizi erkenden sinemaya götürdüğü için, D&R da vakit geçirdik biraz. Neyse Notos dergisinin yeni sayısını nihayet buldum, aldım. Her yerde satılmıyor bir de sorunca bön bön bakıyorlar insana.




Sinema çıkışı Türkmix'de yemek yedik. Türk geleneksel sokak lezzetlerini biraz fastfood gibi formatlamışlar ama güzel olmuş. Ben yağsız dana etinden yapılmış sarma yedim , üstüne tereyağ döktürmedim. Çok da hafif olmuştu. Gamse'nin yemeğinin adı Cariye idi mesela:)))) beğendili, inceccik etli, yufkaya sarılmış, dilimlenmiş ve üstüne iskender gibi tereyağlı sos dökülmüştü. Şimdilik Ataşehir ve Capitol'de şubesi varmış, rastlarsanız bir deneyin derim.

Meraklısına altın çilek Migroslarda bir liralık paketler halinde satışta...


Yemek sonrası eve yürüdük.Meral ve Mehmet uğradı, sohbet ettik.
Bu akşam Survivor izleyeceğiz.

E bu kadar bugünlük de...


Medya Galaksisi Kitap Okuyan Kız ile röportaj yapmış. Çok güzel olmuş. E, Kitap okuyan kız olur da içinde Laleninbahçesi olmaz mı?)))