Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Nisan 2011 Pazar

filmler, kitaplar

Hafta sonunun bilançosu bir film bir kitap.
Kitap Serenad... yakın tarihimizde bilmediğimiz ne çok şey var. Ne acılar yaşanmış bu Coğrafyada... İbni Haldun'a ait bir söz var; ''Coğrafya Kaderdir '' diye. .. ne doğru bir söz.Resmi olmayan tarih en acı tarih... Unutulsun istenip derinlere itilen tarih. Aynı Mavi Alay gibi... Eğer Serenad'ı okumasaydım. Hiç bilemeyeceğim bir şey olarak kalacaktı.Ama araştırınca gördüm ki, Türkü, Yahudisi, Ermenisi , Rumu hep aynı kaderi yaşamış.MAVİ ALAY (2. Dünya Savaşı sırasında Almanlarla birlikte çarpışmış Kırım Türkleri’nden oluşmuş alaydır.)Ankara'nın yüreklendirmesiyle Almanlara katılan.Almanya savaşı kaybedince, Alman orduları geri çekilirken onlarla birlikte göçmen olarak Avrupa'ya gelen; savaş sonunda yerleştirildikleri topraklarda müttefiklere esir düşüp Rus infaz birliklerine teslim edilen 7000'i aşkın insan Kur'an ve mevlid okunarak anılıyor.Kapsamlı bilgi burada Canım Mavianne sana çok teşekkür ediyorum, bu kitabı hediye edip okumama vesile olduğun için..

Film ise sıradan ama izlenilebilir kıvamda...Amerikalıların bıkıp usanmadıklar konu... yanıbaşındaki kadını farketmeyip, daldan dala konup... sonrada aslında ona aşık olduğunu anlama diye özetleyebiliriz. Jenifer Ariston her zamanki gibi yine çok iyi.
Filmin adı ''Hayatım Yalan''. Vizyona bu hafta girdi.
Asıl izlemek istediğim film; Barış Bıçakçı'nın kitabından Film Festivalinde gösterilmek üzere filme alınan; Bizim Büyük Çaresizliğimiz. Gamse , kitabı bitireyim öyle gidelim dedi. Ben kitabı çok beğenmiştim , filmi merak ediyorum. Festivalde biletler hemen bitmişti.


Bu gün mevsimin son portakallı kerevzini pişirip vedasını yaptım.
Oki kitap dedik film dedik, portakallı ördek olmasa da portakallı kereviz dedik. Daha ne olsun.İyi bir pazar akşamı olsun