Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Aralık 2011 Perşembe

dönersen ıslık çal

Bu gün Zuz'un evi toplandı, eşyaları yüklendi...Akşam da artık Ayvalıklı -Cundalı olmak üzere yola çıkıyor...Herkes soruyor, üzgünmüsün diye... Şimdilik onun için , hayallerine doğru gittiği için o kadar seviniyorum ki, bunu düşünmeye fırsat olmadı...Artık yazları biz orada kışları o burada yaşarız... Daha büyük bir eve geçmemizi istedi zaten, ben karda kışta buraya gelirim dedi... O yüzden nisan , mayıs gibi daha büyük bir eve geçeceğiz... Ben bu semtte doğdum,Kocam ve kızılar , da ilkokuldan beri buradalar o yüzden yine bu semt merkezli olan şöle geniiiş, ferah, manzaralı, en fazla ikinci kat olan bir ev gören , duyan olursa ıslık çalsın:)

Bu gün ev toplamaya yardıma Cancan'ın kardeşi Uras'da geldi... Pusetinde uyurken, adamlar onu da eşya sanıp atmasınlar kamyona dedim...Annesiyle yiyecek bir şeyler almaya çıktık, Annesi yemek işini hallederken biz de Cancan görmeden arabada oynaştık:)

Zuz'dan biraz ganimet alırım sanmıştım ama benim beğendiğim şeyler ben gidene kadar kaldırılmıştı:))

Biz birlikte çok şey yaşadık, zaman zaman ayrı şehirlerde zaman zaman aynı şehirlerde... Benim arkadaşlarımla daha sonra benden daha iyi arkadaş hatta kanka olmak gibi bir özelliği vardır:)En çok sevdiğim, en çok didiştiğim, en çok güldüğüm, en çok kızdığım, kızdırdığım kişi olma özelliklerini de üstünde barındırma gibi bir meziyeti vardır...

Güle güle kardişim, yolun, şansın açık olsun... Odan hep hazır, odamı da hep hazır tut...Annemin hepimize verdiği kuş tüyü yastığı ben geldiğimde benim yatağıma koymayı unutma... Yeşil çayımı , kahvemi tedarikle...Baş ucuma okuma lambası koy... Evin bahçesine lale soğanlarını gider gitmez dik, soğan dikme mevsimi geldi bile:)