Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Mart 2012 Perşembe

Bu gün


Günün filmi...Yine mi? Sen...Ünlüleden oluşan bir oyuncu kadrosu olan film için önce, anah ergen kız hikayesi mi? dedim. Ama sonra Jamie Lee Curtis ortaya çıkınca filmin gidişatı değişti. Oldukça eğlenceli bir filmdi. Bana iyi geldi.Arada böyle eğlenceli filmler ve kitaplar iyi oluyor.

Günün kitabı... Defne Kaman'ın Maceralarına devam.Kahramanın soyadının Kaman oluşu Türk geleneği Kamanlık yani Şamanlık'a bir selammış. Kitapta bol bol bu motifler var zaten. Konuşmak için çok erken çok başlarda sayılırım hala.Kitabın içinde görsel olarak da Şaman motifleri var. Onlara rastlamak , anlamlandırmaya çalışmak çok hoşuma gidiyor, bazı sayfalarda derkenarlar var hatta...

Günün aksiyonu... Garanti Bankası... Zuz ile İş Bankasını çökerttiğimiz için heheh yok kılavuz hesap yok fan fin fon hesabı derken ben hesapları karıştırınca, başka bankadan paracard kullanayım dedim ama altı ayda bir 40 lira yani senede 80 liralık kart işletim parasını duyunca ben yine kaldığım yerden devam edeyim dedim.Hani artık bu kart parası ödeme işi yoktu.Neyse yağmurda yürüyüş de fena olmadı.

Günün öğle yemeği... Zeytinyağlı pırasa...

Günün akşam yemeği...İstavrit tava ... Ev halkına bildiğin enfes tavadan yapılacak, çıtır çıtır kızaracak... Benim ki, tavanın dibine eser miktarda yağ sürülüp, unlanmadan çıtırdatmaya çalışılacak:)

Akşamın dizisi ...Fatmagül

Günün hava durumu...yağmurlu

Günün ruh durumu...ortaya karışık.

hava durumu için düzenleme...lapa lapa kar yağıyor.