Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Kasım 2011 Pazartesi

bir film bir kitap

Çoktandır ara verdiğim bir film bir kitap etkinliği ile karşınızdayım yine:))
Önce film...
Filmin adı ;MİSAFİR
Oyuncular; Lale Mansur-Halit Ergenç

Filmi seçme ve izleme nedenim tamamiyle LALE MANSUR... Trt1 de yayınlanan Şaşı Felek Çıkmazı adlı dizisi ve Çatısız Kadınlarda oynadığı rolle gönlüme girmişti. Benim gönlüme girmekde ,çıkmak da öyle göründüğü kadar kolay değildir onu da söyleyeyim. Giriş o giriş olabildiği gibi çıkış o çıkış da olabilir bazı durumlarda...Neyse konumuz film. Film alışıldığı gibi bir büyükşehir filmi değil Kütahya'da geçiyor.Ama filmde ben Kütahya'yı göremedim tabi... Bir kez Halit Ergenç yüksekçe bir yerde oturup tepeden baktı o kadar. Hani bazı filmler vardır, filmin geçtiği şehirde ayrıca bir rol oynar filmde, öyle değil. E madem niye olayın geçtiği yerin Kütahya olduğu vurgulanmış anlamadım. Film boyunca Halit Ergenç içki ve sigara içip bana gına getirdi. Az kalsın pencereleri açacaktım, evi havalandırmak için. Paris'ten Kütahya'ya kadar arabanın konsol gözüne koyduğu rakı kadehinden rakı içe içe geldi.Adamın alkolik olduğu falanda vurgulanmıyor güya, zaten sarhoş hali de yok. Filmin en ilginç yeri Lale Mansur ve komşu kadın arasındaki gizli ilişki.Bu filmi size tavsiye edip etmeme konusunda kararsızım. Bence bi fragmanını falan izleyin ilginizi çekerse seyredin. Ben pişman değilim çünkü Lale Mansur yine süperdi.





Kitaba gelelim. Kitap; Ayşe Kulin'in Veda-Umut-Hüzün-Hayat dörtlemesindeki biyografisinden sonra yazdığı bir kurgu roman. Asla bir Adı; AYLİN değil , o başka bir şeydi. Elimden bırakamamıştım. Ama yinede, sular gibi akıp giden bir kitap. İçinden hiç ummadığım anda çıkan bir hikaye ile kitaba bağlandım, dün gece. Ve sezgilerimin güçlülüğüne de inandım. Biraz tahmin ettiğim minvalde gidiyor şimdilik. Henüz ortalarındayım ve GİZLİ ANLARIN YOLCUSU, yolculuğuna yeni başladı.Ayşe Kulin ve Sezen Aksu için hep aynı şeyleri düşündüm, Bana daima iyi bir yol arkadaşı oldular.Geçtiğimiz yaz tatilinde sözünü ettiğim dörtlü ben denizdeyken dört gözle yolumu bekledi şezlongda:) Kitabın ilk baskısı 100.000 adet olarak basılmış. Bir de kapak tasarımını hiç beğenmediğimi söyleyebilirim.Şimdilik bu kadar, kitap bitince asıl sözümü söylerim artık.