Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Ekim 2012 Cuma

Biliyormuydunuz

Yıllardır, resimlerimde gördüğünüz gözlüğümü Canik Dağlarına kurban vediğimi...

Beta'dan aldığımdan beri başka ayakkabım yokmuş gibi, ayağımdan çıkartmadığım, es kaza başka ayakkabı giysem bile çantama gizliden  soktuğum  canım ayakkabımla artık vedalaşmak zorunda kaldığımı...vedayı benim değil onun yaptığını...

Arabadan inerken, kocamın kafana dikkat dikkat diye bağırmasına rağmen kafamı  kapının üstüne çaktığımı pardon vurduğumu...Tepemde bir  hava deliğinin açıldığını:)

Bugün de okeyini oynamış, yemiş içmiş, şakkudu şukkudu evime gelmek için dışarı çıktığımda, dengemi kaybedip az kala merdivenlerden yuvarlanma tehlikesi geçirdiği mi?...eve yürürken yine denge problemi yaşayıp, noluyooo lennn dediğimi, eve gelince yalpalayınca anahhh deyip doktora koşturduğumuzu ama neyse ki sadece tansiyonumun düştüğünü söylemedim size sırf siz sırf siz üzülmeyin , gerilmeyin diye:))
 Eve gelince koca bir sucuklu tost  yanında da ayran içip gözümün önünün açıldığını da itiraf edeyim:) Birgün önce kafamı vurmamış olsaydım yine aldırmazdım  yine de ama  korkulu rüya görmektense uyanık yatmak iyidir derler ya hani....

Peki ben bunların içinde en çok neye üzüldüm, tabikitleri de gözlüğüme...Hiçbiri onun gibi olamadı, hepsi gelip geçici aslolan oydu... Zuz'un doğum günü hediyesiydi...Pek kıymetlimdi:)


Bu akşam Yalan Dünya izleyeceğim  ama Açılay  yine cozutursa , hiç acımam harcarım...


hafta sonu ne yiyelim, ne okuyalım , ne izleyelim acep


Sabah horozdan önce uyanıp , bekledim:) ötmeyince ay yoksa kestiler mi? dedim ama çok sürmedi ötmeye başladı.

Kızları işe gönderdik, yeşil çayımı aldım...İrfan Değirmenci'nin sunduğu haber programını izliyorum bir taraftan da...Ben O'nu mesleğe ilk başladığı yıllardan beri takip ederim, küçük kanallarda  haber sunarken önce Fox sonra  Kanal D kaptı...

Bu yazı stili  fikri benim değil, zaten öyle değişikliklerin adamı değilim. Nasıl olduysa kendiliğinden oldu, biçimlemeyi kaldır dedim, şöyle yap dedim, böyle yap dedim, sağa yasla, sola yasla yok, kararlı bu biçimde hadi bakalım bu kez böyle olsun.

Dün  Çınaraltından gelip, biraz dinlendim, sonra  iki üç gündür uçuşan güvelerin izini takip ettim ve dolaptaki buğdaydan geldiğini keşfettim. O tür şeyleri yaz mevsimi gelince buzdolabına koyardım , hatta buğdayı da haşlayıp porsiyonlara bölüp kaldırmış( hala da var dondurucu da))),  sıcaklarda bol bol soğuk çorba yapmıştım ama evde meğer bir buğday silosu  varmış:) bunu unutmuşum.Mecburen atmak zorunda kaldım.
Sonra hiç ara vermeden yemek işine giriştim. Missgibi'den gelen tarhanaların bir çeşidini denedim. Hatta tadını tam anlayabilmek için, salça falan gibi hiçbir katkı koymadım, yalnızca biraz tereyağ ilave ettim. Çok lezzetli bir çorba oldu. 





Dolabı karıştırırken, kurutulmuş fasulye de buldum:)) onu da haşladım, bol soğanlı, kıymalı kavurup, yumurta ile karıştırılacak, Naziş bayılır.Fasulye haşlanırken bir taraftan da yeşil mercimek haşlandı... İçinden iki kepçe aldım, suyunu süzüp, taze reyhanlı, taze naneli ve de taze soğanlı mercimek salatası yaptım. Öyle güzel oldu ki ben akşam yemeği niyetine yedim, çorbamın yanında...Mercimeğin geri kalanı, içine haşlanmış nohut ilave edilip, gelenkesel Türk yemeği harcı ile mercimek yahnisine dönüşecek.Ha  bi de makarna haşladım. Ay ne bulsam haşlamışım yav:)

Bugün okey grubumla buluşacağım, ayda iki kez buluşuyoruz  yaz ayları hariç tabi, 18 yıl  önce bizim evin bahçesinde başlamıştık, odur budur  devam ediyor.




Hafta sonu    ev halkına aşağıda resmini ve tarifini gördüğünüz  kedidili pastayı yapmayı planlıyorum. Diyet ayağına , onları bu tür şeylerden mahrum ettim biraz...Tarif hoşuma gitti, biraz ekler pasta havasında...
 

 (kaynak)Tarif nefisyemektarifleri.com dan...

20 adet kedi dili bisküvi
hazır çikolata sosu
Muhallebisi için:
yarım litre süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı katı tereyağı
1 paket vanilya

Kedi dili bisküvilerin yarısını ıslatmadan birbirinden uzak olacak şekilde tepsiye koyun. Hazırladığınız muhallebi ılıyınca tepsiye dizdiğiniz kedi dili bisküvilerin üzerine biraz sürün ve üzerine 2. kedi dili bisküvileri koyarak yeniden muhallebi sürün. En üstüne ise hazır çikolata sosundan dökün. Dövülmüş şam fıstığı ve ya hindistan cevizi ile pastanızı süsleyebilirsiniz.   2 kedi dili bisküviden bir kişilik pasta elde etmiş olacaksınız. 



 Hafta sonu film önerim ise  geçen hafta vizyona giren, bu hafta da gösterimde kalan ''Başka Bir Kadın'' geçen hafta film seçimimizi ''Uzun Hikaye''den yana kullanmıştık bu hafta bu filmi izleyeceğiz.
Başka Bir Kadın
La Vie D'une Autre

Yönetmen : Sylvie Testud
Oyuncular : Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, Danièle Lebrun, Vernon Dobtcheff, François Berléand, Marie-Christine Adam
Tür : Dramatik komedi, Romantik
Yapım : 2011, Fransa, Belçika, Lüksemburg
Süre : 97 Dakika

Romantik komedilere farklı bir bakış açısı getiren filmin hikayesi şöyle : 40 yaşındaki Marie , 25 yaşında olduğunu düşünerek uyanır , hayatının 15 yılını tamamen unutmuştur. Bitmek üzere olan bir aşk hikayesinin başlarındadır ve uyandığında hayatının aşkını tekrar kazanmak için sadece 4 günü vardır. Boşanmak üzeredir ve bir oğlu vardır.



Diğer bir film önerimi ise yapıp yapmamayı çok düşündüm.Bunun iki nedeni var birincisi film 6 saat, evet yanlış okumadınız tam 6 saat. Üçer saatlik iki bölüm halinde çekilmiş.Pazar günü hava yağmurlu, belki vakit ayırabilirsiniz. Altı saat oturup izlenmez , iki seans yapın:))  3′er saatlik iki kısım halinde çekilen ve iki kardeşin hayatını ele alarak, aslında 40 yıllık Avrupa  tarihini  aydınlatan film Altın Küre ve Cannes festivalleri de dahil toplamda 24 ödül kazanmış bir yapım..
-The Best of Youth / La Meglio Gioventù 2003 İtalya / Türkçe Altyazılı-
IMDB Puanı: 8.2/10
Tür: Dram, Romantik, Macera, Tarih
Yönetmen: Marco Tullio Giordana
Senaryo: Sandro Petraglia
Oyuncular: Luigi Lo Cascio,
Alessio Boni, Jasmine Trinca
Müzik: Astor Piazzolla
Süre: 6 saat 10dakika







 iki parça ya da birer saatlik bölümler halinde  izleyebilirsiniz. İzlediniz izlediniz, bir süre sonra filmler kaldırılıyor.Buradan tıktık..Putlocker 'den izlemelisiniz...Videonun altında göreceksiniz tuşunu...

Kitap ise, ben elimde ki ''Temmuz Çocukları''nı  hafta sonunda  da okumaya  devam edeceğim.






İyi bir hafta sonu diliyorum...