Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Şubat 2009 Çarşamba

SUYA DÜŞEN PLANLAR ve in Tahtakale ))

Bu hafta için planlarım var, sahneler beni çağırıyor demiştim değil mi??. heyhaat sayın okuyucu, ben planlarımı yaparken , bir taraftan da kader ağlarını örmekteymiş. Hayat dediğimiz de bu değilmi ki zaten.

Pazartesi pazarımız vardı tamam bu plan dahilindeydi ve iyi bir pazar gezisi yaptık Gamsegamse ile. Ama Zuz telefon açıp minüsküs ameliyatı olucam deyince perşembe ve cuma O'na gitti kafadan. Cumartesim zaten bir yada bir buçuk ay önceden bağlandı bunu pzartesi yazarım ancak)).

Şimdi yeniden başa düne dönelim. Gamze güne biraz mırın kırın başladı, her tarafım ağrıyor falan dedi. Akşama doğru başım da ağrıyor dedi. Yatırdım yapılması gerekenler yaptım falan derken gece saaat 11 sıraları falan ateşi yükseldi, ateş düşürücü vardim, ıslak bezler falan koydum 38 derece civarlarında seyretti. telaş yapmadık. Ama geç saatlere doğru midesi falanda bulanmaya başlayınca soluğu yakınımızdaki hastanede aldık. İğne , serum takviyesi falan derken ancak gece dörtte ev de olduk. İşin enteresan tarafı , çift anadal yaptığı için çakışan sınavı vardı ve o da bu güneydi, final olduğu için telafi sınavı da yok. Ancak seneye kalıyor. Neyseki sınav öğleden sonraymış. O saate kadar toparlandı, ama yalnız göndermedim birlikte gittik. Gittik ki hocası sen neden geldin , ödev notların vizen çok yüksekti ben seni final sınavına ihtiyaç duymadan geçirdim deyince bi sevindirik olduk. Çıktık okuldan , arkadaşı Sibel de oralardaymış birlikte Süleymaniye ye yürüdük, orada yemek yedik. Hava güneşliydi hatta dışarda yedik. Sonra Gamse - Anne yürüyerek Tahtakaleden aşağı Eminönüne inelim dedi. Tıkır tıkır indik aşağı bakına bakına alış- veriş ede ede. Gamse - anne , babam bizi şimdi böyle görse ne yapar dedi- valla canımıza okur herhalde dedim. Adamcağız durmadan arıyo, hemen eve dönün yatın dinlenin diye biz girmedik dükkan bırakmıyoruz. O sırada bi kadınla birbirimizi itekleyip duruyormuşuz Ve yine Gamse dedi ki - Anne, Ayla Algan O dedi.Anah baktım gerçekten de o. Pek de severim kendisini , hiç yaşlanmıyo valla .

Eve gelince yattım dinlendim sanmayın, hemen Gamse hasta ya )) ona bir tavuk suyu çorba, akşam bize patesli tavuklu oturtma, bi de ıspanaklı börek yaptım. Şimdiii birazdan dizim başlayacak Aşk Yakar. Uğur Polat diziye girdiğinden beri izlemeye başladım , hayranlarından biriyimdir kendilerinin Yedi Tepe İstanbul'dan beri. Ada çayı eşliğinde izlenecek)))) .