Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Ağustos 2010 Pazartesi

yine geceden

En baştan söyleyeyim Cancan'ı hepimiz çok ama çok özledik...Bodrum-Karaincir'de keyf yapıyor... çok mutluymuş... Anne -Baba 24 saat yanında tabii... geçen gün telefona bi zahmet gelip sesini duyurdu... bin naz bin niyaz... on güne kalmaz elime düşer O benim.

Sıcak tüm haşmetiyle devam etmek de... evden çıkmadım hiç, gerçi Gamse arkadaşlarıyla tüm gün dışardaydı ama geldiğinde hiç şikayetçi değildi... sanırım serin bi yere konuşlandılar... Ama Naziş çok komikti ya... gece Neslihanlarda kalmıştı... sıcağa yakalanmamak için sabah koşa koşa eve geldi.

İstanbul Hatırası çok güzel bir biçimde ilerliyor... polisiye tarzım değidir ama Ahmet Ümit okurken çok keyif alıyorum... Geç tanıştık ama olsun telafi ederiz:))) İstanbulun ilk yıllarından başladık işe.. Arada çok güzel mitolojik hikayelerle bi keyif bi keyif gidiyoruz... Geziyoruz Balat... Zeyrek... Sarayburnu.... Cinayet ilk sayfada işlendi ....Araya sıkıştırlmış güzel bir aşk da var...Çok da güzel bir Kavafis şiiri vardı hatta... du yazayım size çok severim bu şiiri hatta şiirimdir diyebilirim...

Alın size gece bir Kavafis şiiri
Şehir
Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim, dedin
bundan daha iyi bir başka şehir bulunur elbet.
Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya;
-bir ceset gibi- gömülü kalbim.
Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede?
Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam,
kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün,
boşuna bunca yıl tükettiğim bu ülkede.



Yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın.
Bu şehir arkandan gelecektir.
Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,
aynı mahallede kocayacaksın;
aynı evlerde kır düşecek saçlarına.
Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda.
Başka bir şey umma-
Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,
öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de.
KONSTANTİNO KAVAFİS

Anam bu Ahmet Ümit daha naaapsın size...Bakın ilk 100 sayfadan sonra tavsiye ediyorum, kulağınıza küpe olsun... listenizde bulunsun... yalnız bu yazarlara bir tavsiyem var, böyle ansiklopedi kalınlığında kitaplar yazdıkları zaman iki cilt olarak yayınlasınlar, birlikte paket etsinler ,satışta ayrılmasın biribirinden . Yattığım yerden kitap okuyamıyorum ayol, kollarım kopuyor. Bu sene çıkan kitapların hepsi böyle ansiklopedi kıvamında... Halide'de öyleydi... Kumsalda okurken kaç kez yüzüme düşürdüm, burnum kırılacaktı... Bu yazarlar yazdıkça açılıyorlar diyorum ben:)))

Tamamm kitap bilgilendirmesi de yaptık... Durun bir de şarkı tavsiyesi yapayım size kendi listemdem gelsin.. Dj Lale den. tam yaz şarkısı şırıl şırıl dalga seslerini duyar gibi... püfür püfür rüzgar eser gibi...