Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Ekim 2011 Cuma

hafta sonu gelmeden planları gelir(Anne kurabiyesi tarifi ile yeniden düzenlendi)

Hafta sonu geldi nihayet, bana ne oluyorsa artık:)) kızların gazına geldim herhalde...Onlar haftasonu hafta sonu dedikçe bana da bir heves geliyor:))

Naziş bu akşam arkadaşlarıyla geziye gidiyor. Pek kıskandık kendini ama bizim yapacağımız bir şey değil , o bizim evin en cesuru... Geldiğinde inşallah resimleriyle anlatırız ...O hafta sonu olmayınca, Gamsegamse arkadaşlarıyla olan programını iptal edince yarın için kendimize full program düşündük ama içinde sinema mutlaka var... Ben bu gün filmlerin fragmanlarına bakarak bir şey seçmeye çalıştım. Gamse hafif ve eğlenceli bir şey olsun dedi ve Julian Moore'nin bir filminde karar kıldık. Tek belli olan şey bu şimdilik.

Pazar günü İstanbul gökgürültülü ve sağanak yağışlı olacakmış. Biz buna da sevindik. Pizza, kitap, film, pencereden yağmur izleme, Yağmurun camlarda bıraktığı izlerden fal bakma...Gamse'nin yeni aldığı ve bir türlü kullanma fırsatı bulamadığı baykuşlu şemsiyeyi kullanma fırsatı, kocamın pencereden bakıp sürekli tekrarladığı kış geldi sözü, Üstü fındıklı anne kurabiyesi, tarçınlı çay, zencefilli limonlu çay,gerçek , has, sonuna kadar çay olan çay, Türk kahvesi, karamelli kahve,köfte, patates, zeytinyağlı barbunya, Bodrum mandalinalı, bergamutlu yeşil çay, fesleğenli makarna ...Ezo gelin çorba, diz üstü polar battaniyeler........

Hafta sonu kitap tavsiyesi... Sakın Kımıldama...Margaret Mazzantini...

Güzel olsun hafta sonunuz...


he bi de, Kirpinin Zarafeti ve Gurmenin Son Yemeğini sizler için yorumladım Kitap okuyan kız da öhö öhömm

Anne kurabiyesi

Asmira, anne kurabiyesinin tarifini istemiş...
125 gr..tereyağ ya da margarin ben tereyağ tercih ederim.Bir çay bardağı yoğurt. İki yumurta , birinin beyazı ayrılacak, bir su bardağı şeker, alabildiğince un, vanilya ve kabartma tozu( annem bir çay kaşığı karbonat koyardı) Hepsi birlikte yoğrulup , istenildiği büyüklükte parçalar koparıp koparıp elde yuvarlanıp, çırpılmış yumurta akına batırılıp tepsiye dizilecek. Üstlerine birer fındık batırılacak:)) Ben bu fındikları kurabiyelerin üstünden toplar toplar yerdim. geriye tepeleri oyuk kurabiyeler kalırdı.Annem fıtık olurdu... Sonra bunlar kocaman bakır tencerelere doldurulur. Okuldan gelen her eline birer tane alıp sokağa fırlardı...

perşembe

Bu gün İstanbul'un işgalden kurtuluş günü olduğu için okullar tatildi ve kızlar evdeydi. Kurtuluş gününü fetih günü olarak karıştıranlarda facebook ve twetter de baya bi hoşluk ve boşluk yarattılar:))

Hava çok güzeldi ama Naziş yarın akşam hafta sonu gezisine gittiği için Gamse kendini çok yorgun hissettiği için ve de Zuz'da kızlar madem evde hadi ben de geleyim dediği için evcek evdeydik. Tabi bu ev hallerinin bir ucu bana dokunur hep. Dün akşam Kanuni ve Hürrem'i izlerken sardığım koca bir tencere zeytinyağlı yaprak dolma , fındık fıstık gibi çerez niyetine gitti... Tavuk göğsünün çikolatalısı mı ? olur diyen Zuz, durmadan hadi tatlı yiyelim dedi... Yoğurtlu kırmızı ve yeşil biber kızartmalarım makarna yanında götürüldü ve bulaşık makinesi haldır haldır çalıştı...Şimdi Zuz evine gitti, kızlar yattı, koca yine buldu bir tartışma programı ben de tarçın çayı yaptım bu kez kendime artık akşam saatlerinde çay ve kahve içmiyorum.

Bu yazıyı yazdıktan sonra yeni bir kitaba başlıyorum. Sakın Kımıldama adı...Margaret Mazzantini'ye ait... Daha önce Sen Dünyaya Gelmeden adlı kitabından burada çokça söz etmiştim. Bu kitap filme de alınmış. Önce kitabını okuyayım sonra filmi araştırayım bulayım ve bir film bir kitap şenliği yapalım... Ha bu arada Kitap Okuyan Kız da yeni yazım yayında... Daha önceki yazımda beni yalnız bırakmadınız çok sevindirdiniz çok teşekkür ederim.