Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Nisan 2011 Cuma

Gavur Mahallesi,tık tık öksürmece, ordan burdan


Boğazımda garip bir gıcık var... tık tık öksürüyorum...çok sinir... gece karabiberli süt içtim, zıp diye uyumuşum...
Dün akşam Fatmagül , Mustafa 'nın üzeine nasıl atladı öyle... gülmekten yere düşecektim...

Gavur Mahallesini okyorum... Yazarı bir zamanlar bizim maalledeki Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesinde müdürlük ve felsefe öğretmenliği yapmış. Yaşamlar bir yerden birbirine değince, okuduğum kitaplar benim gittiğim mekanlarda, dolaştığım sokaklarda geçiyorsa daha bir seviyorum onları... Gavur mahallesinde geçen isimler Ordu'da bizim mahalle komşularımızın ismleri... hep aklıma o günleri getiriyor. Bir öykü kitabı...Yazarı ; Mıgırdiç Margosyan... Sevgili Zero'nun hediyesi. Bu kitap da bitince , şöyle hafiiifff , eğlenceliii, aşlı meşkli, çiçek böcük bir kitap okuyacağım. Serenad ve Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir beni çok yordu. Not ala ala , yok bu şiir nasıldı, ay tabloyu merak ettim bakayım nasıl birşeymiş. Bu olay neydi araştırayım bakayım. Sözü geçen şarkı nasıl bir şey acaba derken kitap mı okudum, araştırmacı gazetecilik mi yaptım bilemedim.Yıldızlı mıldızlı adı olan bir kitap hazırladım, Meave Beanchy'den. Benim taktığım adıyla; İrlandalıların kerime Nadir'i.

Sonra, karalahana çorbası pişirdim... Yanına da mısır ekmeği....

Yeni bir dizim var, adı Başrolde Aşk... Mustafa Sandal, Vildan Atasever, Dolunay Soysert, Nevra Serezli ve Bülent Kayabaş baş rollerde... Bülent Kayabaş bu diziyi izleme sebebim olabilir...eğlenceli bir sitcom.

Yarına şaaane bir programım var işallah maşallah... Tüm boğaza yayılacağız,kavaklara kadar... öyle karar verdik. Zeya, Ebrucuk ve Ben ve de aramıza yeni katılan Elçin ile. Olaya kahvaltıdan başlayacağız...

Akşam Türkmax de Kösem Sultan oynayacak. Bu sezonun filmi... Digitürk kullanıcılarına duyurulur....

İşte bu kadar bu günlük de...İyi bir hafta sonu olsun... hava güzel olsun, erguvanlar açsın...