Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Kasım 2009 Perşembe

dolupda taşan yazı:)))))

Biliyorsunuz evde nekahat devresi geçirmekteyim zorunlu olarak. Bu gün Beyoğlu'na gitme girişimim geri püskürtüldü. Yarın hava daha güzel olcakmışşş.

Nekahat devrem oldukça verimli geçti. Geçen yıl yarım bıraktığım atkıyı tamamladım, bir atkı ördüm bitrdim. Dünde, Derya Baykal izledim ve bir bere başladım . Bere 17 adet üçgenden oluşuyor ve bitmek üzere. Güzel olmazssa babam uyurken takar heheheheh. Mor ,lila ve yeşil renlerden oluşuyor ama olsun. Renkli rüyalar görür.

Kayıp Gül bittti bu arada. Altı çizilecek cümleleri var, okunabilir ama kaçmaz demem. Okuyan da üzülmesin, okumayan da .Ben bir kitap için böyle yazmıştım yine bir kez de , anam sen yazarı oku bunu, bana anlamamışın bir daha oku de. Unutulmaz hatıralarım arasında yer almıştır kendileri. Söylemiştim ya Simyacı ile başlayan serüven bu diye, aynen sözümdeyim. Hiç birimizin bilmediği bir şey söylemiyor ama hatırlanası , hatırdan çıkarılmaması gereken şeyleri de hatırlatıyor.Kitabı okumak isteyenlerin şu yazıyıda okumalarını salık veririm


Kitaplıktan yeni seçtiğim kitap Erdal Öz'den Gülünün Solduğu Akşam.Ne demişti Turgut Uyar
"herkes ne zaman ölür
elbet gülünün solduğu akşam."
Şimdiden söyleyeyim, bu kitap okunacak , bitecek ve hakkında konuşmayacağım. Her konuda ahkam kesemem ben öyle.

Dün '''İz'' de, Sait Faik Abasıyanık'la ilgili bir belgesel vardı. İnsanların kötülüğünden kaçıp, Burgaz Ada'ya yerleşen Sait Faik. Bir Balıkçının diğer Balıkçının hakkını yediğine şahit olur. O kadar üzülür ki , kötülük her yerde der, deli gibi kaçar oradan hemen bakkaldan kalem defter alır ve yazmasaydım delirecektim der.

TV demişken geçenlerde bir gece , Gamsegamse ile uykumuz kaçtı, zaplayıp duruyoruz , o sırada birden ekrandan Billur Kalkavan geçti. Yüzünde bir dehşet ifadesi vardı. Geri dön dedim Gamse'ye, galiba bir şey olmuş, evet dedi,- sanki korkmuş gibi. Baktık bir konuğuyla normal sohbette. Botoks yüzünden yüzüne bir dehşet ifadesi yerleşmiş. Ay şimdi o kadınceyiz her sabah aynada kendine bakaıp korkmaz mı???. Belki de yüzündeki dehşet ifadesi ondandır:)))))

Bir de tatlı tarifi size. Kemal paşa tatlısını pişirin, bir de vanilyalı puding pişirin,ya da tavuk gögsü ne bilim ya da kazandibi. İçine accıkda şanti ekleyin hah. Şimdi cup ların dibine bir kemal Paşa koyun üstüne puding koyun, en üste yine bir kemal paşa daha koyun. Amanııın ne güzel oluyor deyin. Hem görsel hem tatsal bir zenginlik.

Hadi bi de salata tarifi. Yeşil mercimeği haşlayın süzün. ,çine yarım demet mor reyhan(bunu koymazsanız hiç yapmayın daha iyi), yarım demet dere otu ve maydonoz. 4-5 dal yeşil taze soğan , ikişer adet kırmızı közlenmiş biber ve domates, bir iki adet de yeşil biber doğrayın. Biraz dövülmüş ceviz ekleyin. İki diş sarımsak rendeleyin. Karabiber, kimyon,tuz, zeytinyağ koyun harmanlayın. Ne biçim bir lezzet şaşacaksınız.


Şimdiiii, kitap önerisi yaptık hem de iki tane, Bir tatlı tarifi verdik, Üşenmedik bir de salata tarifi yazdık. Eğer isterseniz 17 üçgenli bereyide tarif ederiz evellallah. TV den de bir sürü haber verdim, hatta magazin bilgisi bile verdim:)))).E yarın hava güzel olacak da demişim. Daha ne istiyonuz.