Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Aralık 2013 Pazartesi

Son haftasonu

Bu yılın  son hafta sonu  da geçti gitti ...Pekiii nasıl geçti:))

 Bu masada yemek yedim..
 Bu sandalyelere oturdum
 yemek mönümüz
 Masa detayları tam yılbaşı masasına yakışır güzellikteydi...Tabağımdakinim peçetem olduğuna inanamadım...
 Cuma günü çok güzel bir organizasyona katıldım. Üyesi olduğum ''Tavsiye Kanalı''nın davetiyle ''Tavsiye Evi'' ne gittim ve ''Dimesli Lezzetler Etkinliği'' ne katıldım. Artık blogger olan hemen herkesin tanıdığı ''Devletşah'' bizim için yemekler pişirmişti ve meyva suyunun sadece içilebilen bir şey olmadığını bize gösterdi. Ama  ne lezzetler. Neyseki hepsinin tarifi var, hepsini de pişireceğim. Benim favorim ananaslı tavuk  ve kestaneli,limonlu patates oldu. Tek kelimeyle süperdi. Masamız yılbaşı masası olarak hazırlanmıştı Kutu Kutu Parti tarafından yani masaya mı bakayım yemek mi yiyeyim şaşırdım desem inanın...Uzun zamandır yemek yediğim en şık ve en keyifli masaydı...

Cumartesi günü malumuz evlilik yıldönümümüzdü... Mesajlarınız ve yorumlarınızdaki iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Pastamız bu yıl tembel işi oldu ama çok  da lezzetli oldu... Üst üste yığılmış profiteroller:)) Ve portakallı eklerler eşliğinde sunuldu...Nazişim'de Cunda'dan geldi yetişti...Kendisi evliliğimizin ilk yılından itibaren hiçbir yıldönümünü kaçırmamıştır:))


Pazar günü  ailece,simitli  mimitli bir kahvaltı yaptık ve Naziş ile ben sinemaya gittik. Eskiden Natilius bize ters diyorduk ama  'Marmaray'' treni ile tam önünde inip biniyoruz. Yani bizim evden Natilius artık 10 dk...Bu iş şahane oldu.'' Türkcell Sarı Kutu'' dan aldığımız biletler nihayet bitti:)) Ayıptır sölemesi tam 15 sinema bileti almıştık:)) Bu akşam da Migros alışverişimizi yapıp'' Sarı Kutu''nun etinden sütünden yararlanma etkinliklerini son bulduruyorum...



Neyse sinema diyorduk.. Timuçin Esen'i ilk kez bir komedi filminde izlediğimiz ''Senin Hikayen'' e gittik. Yer yer ağladım, yer yer güldüm. Anam bi de ağlayasım varmış,içim dışım temizlendi resmen.:)) Yanımdaki kadın valla kök gibi oturdu, damla yaş dökülmedi gözünden. Ha babam de babam patlamış mısır yedi... Ben zaten  20-25 dk önce  etli ekmekleri götürmüş üstüne de güp güp suyumu içmiştim kokusu bana nasıl ağır geldi, anlatamam. Bir de  sinemadan değil dışardan alıp getrimişlerdi  o yüzden karton kutuda değil naylon torbadaydı.Kışır kışır  torbasının sesi de fon müziği yaptı oooh sefası olsun, afiyetler olsun 2014 aynen öyle sefayla, afiyetle geçsin. Bu iyi niyetimi de ayrıca takdir ediyorum bakın:))

Yeni kitaba başlamıyorum, zira gelenekler gereği Leylak Dalıcımla bir kaç yıldır, birbirimizin gönderdiği kitaplarla giriyoruz yeni yıla ama benim ona gönderdiğim kitabı D&R hala teslim edemedi.

Bu ara Naziş bana yeni bir eğlence buldu.. Telefonuma  bir sürü ''Radyo Tiyatrosu'' oyunu indirdi... Uykumun kaçtığı ama yatakta olmayı tecih ettiğim durumlarda tam bir can kurtaran oldu. Uyumak için debeleneceğime ,kulaklığımı takıp bunları  dinliyorum. Bu aralar  dinlediğim oyun; Donkişot... Beşinci bölümdeyim... Çok keyifli , önerim olarak kulağınızda kalsın..


 Yarın yazı ayzma fırsatı bulur muyum bilemiyorum, ama  fırsat bulamazsam hepiniz tüm dileklerinizin gerçek olacağı yeni bir yıl diliyorum.

Kendim için dilediğim tüm iyi dilekler ülkem için de olsun...