Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Haziran 2011 Salı

Doom günü yazısı olamayan yazı

Bu gün doğum günü yazımı yazacaktım. Ama baskın basanındır hesabı, Gamsegamse benden önce davranıp hem yazı koymuş hem de benim pastamla kendi resmini koymuş:))
Dün yeni bir yaş daha ayak bastım. Dilerim güzel, keyifli sağlıklı bir yaş olur... Beklentilerime cevap verir, yüzümü kara çıkarmaz.
Her zamanki gibi Zuz'un da katılımıyla bir aile yemeği yedik. Sonra da geleneksel doğum günü pastası merasimini yaptık. Yaşım konusundaki tüm imaları duymazdan görmezden geldim, espri olarak kabul ettim...

Dün gece Doom günü tantanası bitip Zuz evine gittikten sonra Cahil Perileri izledim...Serra Yılmaz'ı tekrar tekrar izlemekten bıkmıyorum.

Sabah karıkoca karşıya geçtik. Bir kaç işimiz vardı onları halletikten sonra ; hadi buralara kadar gelmişken öğle yemeğimizi Kadınlar Pazarındaki; Siirt Şeref Büryan salonunda yiyelim dedik. İMÇ yi geçmiştik ki foşşş yağmur boşaldı. Ne yapalım derken baktık ki oracıkta yarı kapalı bir cafemsi bir yer var. Cafemsiydi ama yanımızdaki masadakiler çorba içiyordu mesela.... Biz de çay molası vermiş olduk. Çayımızı içtik, oralara konmuş yemleri yemeye gelen kargaları izledik. Konuyorlar, direk kaptan almıyorlar yemi, önce kendilerine çekiyorlar kabı öyle yem yiyorlar sonra hemen su kaplarına koşturuyorlar. En son gelen direk gagasıyla kabı tutup ters çevirdi, yere döküp öyle yedi... Kargaları izlerken yağmur dindi. Hemen ışıklardan karşıya geçip, S.S.K nın yan sokağından Kadınlar pazarının olduğu alana girdik. Büryanlar yeni çengellere asılmıştı... hemen siparişlerimizi verdik. yemeğimizi yedik. Geçende burası ve büryan kebabıyla ilgili yazı yazmıştım. tekrar söylemeye gerek yok. Burada onlarca restoran var ama benim tavsiyem her zaman yediğim yer olan Siirt Şeref Büryan salonu. Fiyat olarak hepsinden biraz daha pahalı ama mekan olarak da lezzet olarak da çok farklı...
Yemek yerken Yağmur yeniden bastı. Garsona taksi çağırtıp; Eminönüne geldik, Vapura bindik. Bu günün programını yağmur nedeniyle kısa kesip eve geldik.
Tarih:13.06.2011 Pasta:Bana ait değil
Sevgili Annem,
Yazıma başlamadan önce bu yazıyı yazmaya nasıl karar verdiğimi arkadaşların ile paylaşmak istiyorum.

Karar: 00:28 sularında ben facebookta gezinir ve bir yandan da müzik dinlerken telefonum çaldı. Acaba Tuğçe mi diye düşünerekten telefona uzandım, telefonu elime aldım. Arayan "Annecim" . Şaşkınlık içerisinde telefonumu açtım:

G:Efendim?
A:Kızım yatsana artık.
G:Sen çılgınsın.
A:Uyu artık,git odana.
A: (Kahkaha)
G:(Şok+Kahkaha)

İşte bu sebep ile sana buradan seslenmeye karar verdim. Sen benden daha çılgın olamazsın anne! =)

Seni çoook Seviiyoruuuum.İyi ki iyi ki iyi ki doğmuşsuuun.İyi ki benim annem olmuşsun.Başkasının annesi olsan kıskançlıktan ölürdüm,genç yaşımda,belki de bebekken orasını bilemiyorum artık.

hım dipnot: Bugün annem nihayet 41. yaşına girdi.Ailecek kutladık.Mutlu ve gururluyuz.
2.dipnot: Ablam 28 yaşında ben 23. Annem ablamı 12 yaşında doğurmadı... =)

Sevgili annem kim daha çılgın?

Seni çooooooooooooooooooooooooook seviyoruuuuuuuuuuuuuuuuuum!!!

Gamze