Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Aralık 2010 Çarşamba

ÇARŞAMBANIN "Ç " si

Dünkü yorumlarnız için hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim.O kadar içten yorumlar yazmıştınız ki ayrı birer hediye oldu bizim için.Blog arkadaşlarım dışında beni sessiz sesiz izleyen ama dün yorum yazıp ses veren ;Atina'dan Derya ve Ayvalık'tan Necla Geyik'e de yine ayrıca teşekkür ederim.Bal kadar tatlı kahve gibi keyifli arkadaşım ise inanılmaz bir renk tat kattı bu günümüze bu tat ileriki günlerde yaşanıp anlatılacak...

Biz dün aynı eski günlerde ki gibi plansız programsız bir gün geçirdik...Gönlümüzün çektiği bir yerde yemek yedik, vitrinlere baka baka dolaştık kritik yaptık, günün mana ve ehemniyetine uygun bir romantik komedi film seçip sinemaya gittik eve gelince bir kutlaşmada ev de yaptık...İzlediğimiz film ''Başımıza Gelenler''...Çok hoş bir romantik komediydi ...tavsiye ederim.


Geçen hafta yapıp da yazamadığım, kayda geçmesini istediğim şeylerden biri, Ebrucuk'da yaptığımız dördüncü geleneksel erken yılbaşı partisiydi.... Çok ama çok eğlenceliydi,,,Zeyanın getirdiği şimdi adını hatırlayamadığım oyun ve kaflarımızdaki kırmızı taçlarımızla çok eğlendik.

Cancan'lar yeni evlerine taşındılar ve taşındıkları gün biz Cancan'la gece yarılarına kadar uzanan bir gün yaşadık...Yeni evine giderken o uykudaydı ama eve girerken gece yarısı trenine bay bay tren demeyi ihmal etmemiş:))


Bir Erenköy pazarı daha yaptım ve Viskoncu İbo'dan bir kadife eşofman altı daha aldım...kesinlikle diz yapmayan, dikişsiz eşofmanları favorim oldu...

Kitabım ''Kolera Günlerinde Aşk'' yavaş gidiyor, çünkü uykum çok çabuk geliyor bu sıralarda...Ama sırada bekleyen kitaplarım için çok sabırsızım...

Her gün aldığım yeni yııl kartları günüme ayrı bir tat katıyor...LEYLAK DALI çok farklı bir şey yaşamamıza neden oldu bu yıl...Kartlarımı yılın son günü toplu gösterime sunacağım...hepsi öyle güzelki kimi el emeği , kimi özenle seçilmiş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kartlar.


Bu günlük bu kadar olsun şimdilik ....

Günün yemeği-hamsi tava
Günün filmi-AKDENİZ
Günün kahvesi-karamelli
Günün çayı-yasemin
Günün işi-çamaşır katlama