Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Haziran 2012 Perşembe

perşembenin gelişi

Hayır , niyetim nostalji falan yapmak değil. Son derece memnunum teknolojik ilerlemelerden üstelik de teknolojinin etinden , sütünden, yumurtasından yararlanan biriyim. Bu sabah durup dururken karşıma bu şarkı çıktı, dinledim...birden kendimi , Ordu'da ki evde , masada otururken buldum, Masanın üzerindeki radyoda bu şarkı çalıyor, ben eşlik ediyorum. Sokak kapısı açık oradan rüzgar geliyor. Cereyan yapmış mutfak tülleri uçuşmakta...Nedir bu, yoksa 1q84, paralel evren falan derken , ondan mı? oldu, derken çözdüm, yakaladığım bir tınıydı....İlkokul müdürümüzün kendi mandolinini akort ederken beni karşısına alıp, kendi mandolinimde ki notalara bastırıp, o sesi araması gibi... dın dın dın... Ya da Kuzen'in bizim çocukluk mahallemizin , sokağının; sokak tabelasının resmini facebooka koyup beni etiketlemesi mi? yoksa çook uzun yıllardan sonra lise arkadaşının birden karşına çıkıp sanaldan da olsa merhaba demesi mi? basket potası önünde turnike sırası beklemeyi, Güldenleri, Nurgülleri, Sündüsleri,Yaseminleri,Bahrileri, Bahtiyarları, Hüseyinleri hatırlatan. Ne çok şey biriktiriyor bu beyin.Bazı şeyleri de nasıl silip atıyor...Geçenlerde Kuzen'imle yurt dışı bağlantılı bir iş yapmak isteyen, yıllar öncede yurt dışına yerleşmiş biri ille de ortak bir tanıdık bulmak amacıyla sohbet ederken benim ismimi söylemiş. Sınıf arkadaşıydık demiş ama yok, beynimin bütün kırımlarını didik didik ettim, tüm çekmecelerini açtım kapadım. O isimde ve o resimde birini hatırlayamadım. Ben hatırlamadıkça daha çok hatırlatılmaya çalıştıkça ters tepti, beynim hepten reddetti bu olayı. Bir ip ucu vermedi.

Bugünün etkinlik programında kütüphane var.Birazcık sahil yürüyüşü var. Bir Ürdün filmi var. Ürdün sinemasını hiç tanımıyorum film çeşitli festivallerde 14 ödül almış. İzleyeyim bu konuda konuşuruz elbet. Kitapta ise aynı be yav... Ama artık yarıladım 620. sayfadayım. İlk kez bir Murakami kitabı okuyor olsaydım belki çok daha farklı şeyler söyleyebilirdim ama şu ana kadar okuduklarımdan edindiğim izlenim; asla bir Sahilde Kafka asla bir Zemberek Kuşu olmadığı... Belki bu kitabı çok bekledik, çıtayı çok yükselttik ondan mı? bilemem.


Kızlar , yarın karne veriyorlar ama bir aya yakın bir süre daha okula gidecekler. Bu senenin tatil programı bir aksilik çıkmadığı takdirde belli... Önce Ordu sonra ise malum Cunda... Pansiyon ile ilgili herşeyi bana sorabilirsiniz. Fiyat bilgileri buna dahil.Gidenlerin yorumlarını okuyorum, ziyaretçi sayfasında ya da facebook'da çok hoşuma gidiyor.İnşallah hep böyle gider.Kardişimin elleriyle hazırladığı kahvaltı masası...Burası pansiyonun bahçesi
Görüyorsunuz kardeşceyizim nasıl çalışıyor. Bahçeyi akşama hazırlıyor.
İlk gelenler için not. Pansiyonun Web sayfasına sayfanın sol üst köşesindeki resime tıklayıp gidebilirsiniz.

Şimdi gitme vakti...
Bağlantı