Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Mayıs 2010 Perşembe

Sabah seansı

Ne kadar sıcak bir geceydi...E hani bu yaz serin geçecek palavrasını savuran kimlerdi... yok İzlanda'da da ki o tuhaf isimli yanardağ patlayınca mevsimlerin dengesi bozulmuş da... Onun patlayacağı bi kere isminden belliymiş...Eyjafjoll... patlamaya her an hazır bir ad bence...Dün Koru bile çok sıcaktı, bir saat falan ancak durabildik, koşa koşa eve geldik.

Zemberek Kuşu dünyayı kurdu yeniden... Her sabah kurduğu gibi...kiiii kiiii diyerek...dün gecede kitabım elimde sızmışım... E Cancan vardı bizde, boru mu? . Yorulmuşuz...Oynadı zıpladı... evi darma duman etti gitti. Olsun, uykudan uyanınca; içiii içiii diye beni çağırıyor ya yeter( bilmeyenler için not. canımın içi demek istiyor Can'ım bana)... helal olsun O^na dağılan evler, çorbalı duvarlar...

Akşam Natilius Carrefoura , alış- verişe gittik... Geldiğimiz de Canım Ailem , yarı olmuştu. Şöyle bir onu izledim sonra yatakta çay ,kitap faslı yaptım. Bir film izlemeye çalıştım öncesinde- Aşkın İngilizcesi- ama sonra yarısında sıkıldım , bıraktım. Demek ki bu filmle buluşma zamanım henüz gelmemiş hehehehehe bu sözü Elif Şafak 'dan çaldım.

Dün Dilaram , Beyaz Gelinciğimle telefon görüşmesi yaptık. Ne güzel oldu. Hiç görüşmedik ama bir kaç kez konuştuk... Bloğun bu tatlarını seviyorum.

Jakarta'dan gelip arşivimi bile okuyan arkadaş, e bi de selam çaksaydın... Ne güzel olurdu... İnsan merak ediyor yav.

Sabah seansını kapatıyorum... Öğleden sonra görüşürüz.

not: Bu yıl Bursasporluyum. Hadi yürü be Bursa kim tutar seni. Timsah Yürüyüşü yapalım hep birlikte. Zeya Vedat'a söyleme bu yazdıklarımı... yolu yine Amsterdam'a düşebilir... laleleri görünce aklına yine ben gelebilirim :)))

düzenleme: Dağın adı konusunda Ataletim uyardı beni... doğrusu...
Eyafyallayöküll

düzenleme:2. Cacık yapmak için soyduğum salatalıkları çıtır çıtır yedim valla:)Bulgur pilavının yanına yoğurdu sek alıcaz artık:(((

düzenleme:3. Mahallenin en bela teyzesi, sen Arzu'nun annesimisin? dedi , yok dedim Gamze'nin- haa Gamzu'nun dedi... hastalanmış, oğlu pencereden girmiş... herkesle kavgalı , kimse farketmemiş yokluğunu ama Gamse 'yi bi sever,ona hiç kıyamadığı çiçeklerini saksılarla verir.- Alma kıs , diyorum, geri isteyeceği tutar, çiçek solar molar neme lazım:)))