Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Ocak 2012 Perşembe



Güne çok keyifli bir kahvaltı ile başladım. Kadıköyde Kafka kafe'de ; Macera Kitabım Özlem ve Bir Dilim Sohbet Zero ile muhteşem bir kahvaltıda buluştuk. Cam kenarına kurulduk.

Hem yedik, içtik hem sohbet ettik.Artık tanıdığa bir arkadaşa gidiyor gibi gidiyoruz oraya:) Mesela Özlem çok sevdiği için tarçınlı kurabiyeler pişirilmişti. Siz çok sevdiğiniz için demişler Özlem'e... incecik pizza dilimleri, kızarmış ekmek üzerinde servis edilen sahanda yumurta... koca koca tabaklarda menemenler, duble çaylar , sıcacık minik minik ekmekler ve Türk kahvaltılıklarıyla donatıldı masamız. Ben bu günkü yumurta hakkımı menemende kullandığım için diyetime çok da ihanet etmedim.Valla böyle çok beğendiğim yerleri yazıyorum sonra da gittiğimde yer bulamıyorum. Ben bu işten zararlı çıkıyorum anlayacağınız:)

Kahvaltı sonunda kahvelerimizi de içtik, aşağı kattaki kitaplara bakındık. Sonra YKY'ye uğramadan olmaz dedik. Girince kitap almadan çıkılmaz dedik:)) Bu arada ay sonuna kadar ayın yazarı Fürüzan'ın kitapları % 25 indirimde kaçırmamanızı öneririm. Ben Sevda Dolu Bir Yaz'ı aldım.

YKY'den çıkınca vedalaşıp ayrıldık. Ben gelirken yarı yolda inip eve yürüdüm ve günlük egzersizimi de aradan çıkardım. Gelince de yedi otlu çayımı içtim. Doğadan'ın çıkardığı bir çay. İçinde defne yağrağı, ısırgan, yeşilçay, mate falan var. Bu falan dediklerimi unuttum, sonra bakar yazarım.

Bu gün akşam yemeğimiz hazır , hiç bir iş yapmadan yatıp yuvarlanacağım. Kızlar yarın yarıyıl tatiline giriyorlar. Cumartesi sabahı yataklarından bağırırlar- kahvaltıda ne vaaaaar, bir iki saat sonra da ne yicez derler. O yüzden bu son sefahat saatlerimi kendime ayırdım:)

Yeni kitabım; Cemil Kavukçu'nun Düşkaçıran adlı hikaye kitabı. İlk hikayesini okudum ve tarzını beğendim.

Şimdilik bu kadar diyorum.