Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Şubat 2013 Cumartesi

Kelebeğin Rüyası




Dün akşam ''ayile boyu sinema etkinliği' çerçevesinde'' Kelebeğin Rüyası'' nı izledik.Baştan söyleyeyimay nasısa tv de oynar,internete düşer yanılgısına düşerseniz bu filmi baştan kaçırdınız demektir. O görüntüler,o renkler mutkala sinemada ve sinema atmosferinde izlenmeli...

İlk kutlamam görüntü yönetmenine, kendisi Nuri Bilge Ceylan filmlerinin de görüntü yönetmeniymiş... Ben o telgraf direğine tırmanmış Kıvanç Tatlıtuğ görüntüsüne bayıldım...Filmin castında bana iğreti duran hiçbir şey gelmedi. Bazı eleştirmenler Belçin Bilgim'in lise öğrencisi canlandırması için yaşlı demişler ama benim gözüme batmadı...Bir film değil bir şiir izledik.

Mert Fırat ve Farah Abdullah'da çok ama çok iyilerdi ama ille de Kıvanç Tatlıtuğ,o kambur duruşu,tırnak yemesi, o bakışlar süperdi...Kısaca Behlül Kaçar, Şair Muzaffer gelir olmuş...


Yılmaz Erdoğan Behçet Necatigil'e gönderme yapılarak Behçet Necati rolünde lütfen bu minik ayrıntı bir kaç saniye içinde veriliyor. O sahneyi kaçırmayın...Oyuncu olarak da yönetmen olarak da yine çok iyi bir iş çıkarmıştı.

Onur Baştürk; Film çok uzun diyenlere-Ama kelebeğin rüyası uzun bir şiir demiş.

Çok anlatmaya gerek yok, bence haftasonu bu filmi izleyerek kendinize bir iyilik bir güzellik yapın.

Bu arada Nurgül Yeşilçay'ın vizyona girecek filminin fragmanını da izledik-Aşk Kırmızı.... Gamse-Aaa Barcelona Barcelona dedi noktayı koydu:)