Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Kasım 2010 Perşembe

Aksiyonsuz olmam abi

Bir aksiyon akşamı daha yaşadık... Kızları Öğretmenler Günü kutlama yemeğine gönderdik...Ah ben şimdi bacaklarımı uzatır kitabıma gömülürüm , elime de akşam denemesini yaptığım zerdemi alırım derken küüüt Meral'in apandist ameliyatı için hastaneye yattığı haberi ile hastaneye koştuk... Biraz heyecanlıydı ama sizi görünce rahatladım dedi... Gelenlerin hepsininde bir apandist ameliyatı hikayesi vardı zaten, en başta da ben:)) Ailemizin Doktoru Görümcemin oğlu olur kendi -Ben, Nazlı'ya hamileyken illede adını Halil koyalım diye tutturmuşluğu vardır hatta- İlker'in Dr olduğu hastanede ameliyat oldu... İlker 'in de yarın hastanede son günüydü, ( Çocukla Çocuktan Özlemmm... size bir kardiyolog gönderiyorum, iki tane radyoloji uzmanı bir tane de Çevre mühendisi göndermiştim... bu yıl içinde zaten, doktorlar görümce çocukları, çevreci Kuzen olur)kapanışı Meral'le yaptı... Yıllar önce başlarken de ilk gün açılışını Eşiyle yapmışmış zaten:))) Meral ameliyata girene kadar biz orayı doldurduk... İlker gelen Dr' lara biz biraz gördüksüzüzdür kusura bakmayın dedi:))Meral ameliyat ola dursun biz kantinde çaylarımızı içtik , sonra O'nu karşılamaya gittik...Gecenin ikinci aksiyon olayı anahtar almadan evden çıkan kızların yemek dönüşü gecenin onikisinde dittiri Leyla kıyafetlerle kapıda kalmasıydı... Onlara haber vermemiştik... Telefon açıp , kapıyı niye açmıyosunuz dediklerinde biri beni biri Babasını aradı çünkü , evde değiliz ki deyip koşa koşa eve geldik...Neyse artık her taraf sakinleşti...Yalnız İlker keşke göz doktoru olsaydın dediğimizde , şimdi gençsiniz ama nasılsa yaşlanınca bana da işiniz düşer demen gecenin bombasıydı...Meral ailemizin sanatçısıdır aynı zamanda art directörümüzdür...Karşılıklı saatlerce kitaplardan söz edebildiğim ender kişilerdendir... Geçmiş olsun Maral'ım hastaneden çık artık raporlu olduğun günlerde bol bol kaynatırız:))


Artık gecenin bir yarısı ortalık sakinleşmişken kitap zamanı... Kitap Pedal Çeviren Kadınlar... gördüğünüz ayraç dantel kadar zarif ve iyi pedal çeviren bir kadın tarafından yapılmıştır...Ucundaki çiçekde iğne oyasıdır...