Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Mart 2009 Cuma

Ebru ya güle güle partisi ve dünden ,sabahın içinden

Geceden cümle eve ilan ettim, yarın öğlene kadar yataktayım bana elleşmeyin diye.Kim ses etmedi , bi tek Naziş giderken yatak oda penceremden el salladım O'na. Aramızda bir seromoni o. Kalkar, giyinir cornflakesini yer, çıkar. Servise binmek için arka sokağa dolanır. Bende yatak oda pencereme çıkar el sallarım ona, gider gider dönüp el sallar, köşeyi dönüp görünmeyene kadar. Sonra küt diye bi yatağa atarım kendimi, kocam uyanır Nazlı mı? gitti der ))


Dün program yoğundu. Sabah 11 gibi Cancan geldi. Zuz ve Berfu ile kahvaltı yaptık onlar gitti. Biz de oynadık , yattık yuvarlandık yedik içtik. Akşam altı buçuk gibi de Zuz ve Berfu geldiler birlikte çıktık evden.

Ebrucuk İzmir'e dönüyor cumartesi günü. Geçen cumartesi veda için toplanacaktık ama Yüksel Enişte vefat edince Zuz ve ben katılamamıştık. Dün akşam Ebru ve Zeya Zuz'a geldiler. Bol bol sohbet edip gülüştük ve yine saati unuttuk. Zeya herzamanki gibi eve servis yaptı sonra. Önce Ebruyu bıraktık sonra biz gecenin birinde ay kayıp mı olduk yoksa demeye başladık. Şantiye gibi korkutucu yerlerden geçerken biraz tırstık ama sonra Zeya- Lale abla şurada medeniyet görünüyor dedi ve ışığa doğru gidip doğru yolu bulduk. Zeya ile böyle gece yarıları yol maceralarımız meşhur oldu artık


.


Zeya Faili Meçhul Kıyak için, çikolata paketi hazırlayıp , faili meçhul kıyak kartı koymuştu, Zuz dan çıkarken şağı katın önündeki bebek arabasının içine attı. Zuz da hazırlayacaktı bize bu gün bu kartlardan.Gezen kitaptan sonra bu da çok hoş , insana umut aşılayan bir uygulama. Vew gittikçe de büyümekte.

Dünü ve gecesini böyle atraksiyonlu geçirince bu gün sükut dedim kendime. Nazişten sonra kocam da dün ayptığım havuçlu kekden çayının yanına alıp sessiz sedasız gidince biraz daha yattım sonra Yabancı Damadın final bölümünü izledim çayımla. Sonra bi kahve yapıp tekrar yatağıma gidip Buket Uzuner'in Yolda sına başladım.


Yol hikayeleri ve yol filmlerini de severim.Her ülke ile ilgili hikayesinin sonunda bir de yerel yemek tarifi koymuş. ilginç bir kitaba benziyor , ince de . Yani iki sabahlık işi var.

Bu gün evdeyim biraz temizlik var hafta sonu yemekleri var. Yani sabah mahmurluğundan sonra bol bol çalışma var.

Pazar günü bir seçime daha gidiyoruz. Biz artık ailece oy kullanıyoruz. Çok önemli bir iş yaptığımızın bilincindeyiz.