Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Sabah sabah

Kafam kazan gibi , henüz çay kahve bişi içmedim. Hafta sonunda doruk yapan alerjim bu gün sakinleşmiş durumda. Sanırım artık her şeye alerjim var. Cam fanusta falan yaşamalıyım. Ya da fildişi bir kulede artık sanatımı sanat için yapmalıyım heheh.

Neyse bu gün pzartesi kuzenlerim Gülden ve Fatma gelecek. Pazar gezmesi yapacağız. Siz onlara kısaca Güllü ve Fato diyebilirsiniz. Gülden'i hatırlarsınız dayım , O'na ''yedi bela dokuz katil'' der ,diye bir yazımda sözünü etmiştim. Yaşdaşımdır, hatta ilkokuldan sıra arkadaşımdır. . Her şeyi bilir her şeyi duyar . Her haberi ilk kez ondan duyarsınız. Teyzem yani annesi olan ona'' haber anası''' der hatta. Yani son derece haareketli, bağırtılı çağırtılı bir gün beni beklemekte. Önce sıkı bir kahvaltı edeyim sonra da supradin enerji içeyim.Fato da Zuz'un yaşdaşıdır. Annemler altı kızkardeş , olup , sıra sıra da doğurunca böyle aynı yaşlarda olna bi sürü kuzene sahip oluyoruz.Üç de dayı ekleyin siz buna. Toplamda 32 kuzeniz.:)).En büyük benim , benden sonraki yani Gülden , benden üç ay küçük . Sıralama böyle gider. Yaz tatillerini bir haftalığına bile olsa Ordu'da çakıştırırız. Muhteşem bir şey olur. Salsa bile yaparız.Bizimkilerin ki bilinçli bir çoğalma olmuş. Daha önceleri yazmıştım ama beni yeni okuyanlar için yeniden hatırlatma yapalım:)), Bir baskında , eşkiya baskınında Dedem ve Anneannemim alesi öldürülüyor bir tek iki bebek sağ kalıyor. Başka bir yerde evli olan bir de hala var. Yeni evliymiş. Bu hala at sırtında belinde silahı ile gezen bir hala ama. Hemen kocasını terk ediyor. Gelip bu iki bebeği büyütüyor. Onlara silah kullanmaya varana kadar öğretiyor. Sonra da birbirleriyle evlendiriyor. Bu ikisi evlendirildikleri için birbirlerine tam beş yıl küsüyorlar. İyi işte o sırada beş yaş daha büyüyorlar . Anneannem pek övünürdü kalabalıklığımızla. İki kişiyken bakın kaç olduk derdi.


Kalktığımda herkes gitmişti, bu alerji ilacının faydası , insanı küp gibi uyutması. Öle dünyadan bi haber uyuyosunuz, dünya yansa bi halbur samanınız yanmaz gamzsızlıkta bir uyku. Bakın bu söz anneme aittir ve tescillidir .

Şimdi gitmeliyim evi hala yola koymalıyım.