Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

4 Ekim 2010 Pazartesi

bu gün


Dün akşam bu tıkırtı da neyin nesi diyecektim ki... deprem diye bağırıştı bizim evdekiler... ben hala mel mel bakıyordum o sıra:))Unuttuğumuz bir şeyi yeniden hatırladık... Unuttuğumuz bir duyguyu diyelim... deprem korkusu.Gel gelelim bir saat sonra çaylarımızı yudumlamaya , ne yapıyorsak onu yapmaya devam ettik.

Yeşil Peri Gecesi'ne hızlı başladım ama aynı hızda devam edemedim... Bu ara sadece yatarken okuyabiliyorum, onda da çok okuyamadan sızıp kalıyorum... Ama gece üçde bir uyandım Kocam hala Simonlarına devam ediyor. Geçen gün Semra ile dışarı çıktığımızda; Ferhan ve Huriser ile birlikte Nuruosmaniyede bir yerde oturmuştuk soluklanmak için, yan tarafta kitapçıydı... o ara bir kitap almıştım oradan... daha akşam göz gezdirebildim... Kitabın adı HALİDE. Yazarı; Frances Kazan, ünlü yönetmen Elia Kazan'ın karısıymış.Romanın kahramanı Halide Edip Adıvar ama yaşamının tarihsel bir anlatımı olarak değilde bir roman olarak yazılmış.üniversite araştırmaları sırasında Halide Edip'in hayatını anlattığı Mor Salkımlı Evden çok etkilenmiş. Bu kitabı okumadan önce kalınlığı ve ebatının büyüklüğü yüzünden kumsalda burnumun üzerine düşe düşe burnumu kırmasın diye yarım bıraktığım:)) İpek Çalışlar'ın Halide biyografisini bitireceğim.Kitabın sonunda Franceska Kazan ile yapılan bir söyleşide var.

Bir de film sığdırdım bu hafta sonuna... Pazar sabahı herkesler uyurken, Naziş ile birlikte ; Film Gibi Hareketler Bunları izledik. Yer yer güldük, yer yer amma uzatmışlar bu sahneyi dedik . Çok skeç havasındaydı diyebilirim. Zaten geçen yılın filmi izleyen izlemiştir.

Bu sabah kahvaltıdan sonra karı-koca göz doktoruna gittik... Kocam Cancan ve benden köşe bucak kaçırdığı gözlüğünü kendi kırmış bizim Zuz!da olduğumuz akşam. Ben de iki yıldır göz muayenesi yaptırmamıştım...o bahane ile yaptırdım. Gözlük numaram yarım numara artmış. Kocamın gözlük numarası ise yarım numara küçülmüş.Bir de yakın gözlüğü verdi Dr, O'na... Üç tane birden gözlük alınca gözlükcümüzde pek mütehassıs oldu ve bizi iyi ağırladı:)) Kendime mor çerçeveli bir gözlük aldım ve Ataletimin kulaklarını çınlattım:)

Bu günün notları şimdilik bunlar. İyi bir hafta olsun da bu günün dileği