Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

24 Nisan 2009 Cuma

ECE^nin büyük kaybı

Ece ,bebeğim diye sarıp sarmaladığı eşini kaybettti ne yazıkki. O kadar üzgünüm ki.

Ecemm sana ve kızlarına sabırlar diliyorum. Yolu ışık olsun Bebek'in

yazı işte bu günden dünden falandan filandan

Sabah gözlerimi açınca kendimi kalkmak için bir isteksiz hissettim ama sonra hatırladım ki
Gamse'nin arkadaşı Tuçe de bizde kalmıştı ve sınava gidecekler. Hadi güzel bir kahvaltıyla gitsinler dedim kalktım. Tuçe ne de olsa benim Kınalı Ada yoldaşım. Bir yaz hafta da iki gün Kınalı Adaya giderdik birlikte. İki yıldır adım atmadım daha. Onlar kahvaltılarını yaptılar da gittiler bile ama benim ruh halim hala aynı.

Dün bir tanıdığımı ziyarete gittim. Ameliyat olmuştu. İlginç bir anımız var onunla ve kocasıyla. sanırım 10 yıl falan önceydi. Bir haftalığına Avşa Adasına gitmiştik. Kocamın bir arkadaşı orada pansiyon işletiyordu ve yıllardır çağırıyordu. Hadi bu yıl gidelim dedik. Pansiyon yanyana küçük evlerden oluşuyor ve adının da bu konumundan alıyor. Her evin önünde de bir verandası var, yemekleri falan orada yeniliyor. . Neyse gittik, kocamın arkadaşı bizi iskelede karşıladı . Pansiyonun bahçesine girdik ki bir kadın bana el sallıyor -Laleeee buraya gelin , sizi duydum evinizi benim yanımdaki evi ayarlattım diyor. Ben de kocama - yani tatile geldim yan komşuyla mı yanyana tatil yapıcam şimdi diye homurdanıyorum. Ama ne güzel bir tatil oldu, hatta tatili uzattık. Kızlar bile hala anlatırlar o tatili. Yani peşin hükümlü olmamak lazımmış))))). Birlikte balıklar yaptık, şarkılar söyeldik. Ben erken denize girmeyi sevdiğim için onlarda çok erken kahvaltı yaptıkları için , sabah çayımı onlarla içip denize gittim ben benim ahali uyanana kadar. İşte bu da böyle bişe oldu.

Şimdi ben en iyisi kendime gelmek için bir koyu kahve patlatayım sonra da biraz Üsküdar'a doğru yürüyeyim. Akşam için balık alayım. Yarın için de yemek hazırlamam lazım . Yarın ki sitikamet Nazlı ve iki görümcelerimle önce Eminönü, Mısır Çarşısı sonra da Bahçelievler. Yani uzun ve yorucu bir güne hazırlanmam gerek :))

İyi bir hafta sonu olsun


Not. Eniştemden iyi haberler var çok seviniyorum.