Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

21 Kasım 2013 Perşembe

BUGÜN

Dün gece alerji ilacı alıp yatınca saat taaa 11.30 da uyandım,  uyandırılmasam sanırım öylece akşama kadar uyurdum. Uyku ilacı alsam uyumam ama bu alerji ilacı beni zom ediyor.

O yüzden  bugün   akşama kadar, aşağıda gördüğünüz resimlerdeki olayları gerçekleştirdim. Akşam beşten sonra da mutfağa girdim,kıymalı,bulgurlu acı biberli bir ıspanak yemeği pişirdim. Bolonez soslu makarna( valla havalı olsun diye böyle yazdım, bilidiğiniz salçalı ,kıymalı makarnadır bu) ve kendi usulümce yeşil mercimek pişirdim.
Şimdii yeşil mercimeği tarif edip gideyim.Neyse ki bir arkadaşa tarif etmiştim bugün de,hemen kopyaladım:)
1 su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı dövülmüş buğday, bir çay bardağı haşlanmış nohut, iki acı sivri biber, iki domates, kuru nane, biraz tereyağ... Yeşil mercimeği önce biraz haşlayın, çıkan siyah suyu döküp, içine buğdayı koyup üstüne su koyup yeniden haşlayın. İçine haşlanmış nohutları da atın. Pişme işlemi sona erince; sivri biberleri ince ince doğrayın, tereyağda soteleyin, üstüne küçük doğranmış domatesleri de ilave din birlikte sotelemeye devam edin, bu sırada yarım çorba kaşığı kadar salça ilave edin. Salça ile de biraz karıştırdıktan sonra kuru nane ekleyip çorbanın üstüne dökün... İki diş sarımsağı da ezip yine tencerenin içine atın.Çorbanın altını kapatın:) Biraz kıvamlı bir çorbadır.Niksar'da bunun içine  biraz erişte atıyorlar ve adına çatal çorba  diyorlar.