Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Mart 2011 Cuma

Ala Dana

Dün gece tam bir dizimania yaşadım... Mazi Kalbimde Yaradır, Fatmagül üstüne de Türkan'la bi cila atttım. İşte böle dizimi seyrettin hakkını verecen... Pazartesi ve Cuma gününü boşalttım asla tv izlemiyorum sadece kitap okuyorum. O yüzden perşembe de yığılma oldu:))

Gece bi ara uyandım bi dolandım evde mutfağa gittim su içtim, tuvalete gittim o sırada aynada kendimi gördüm . Aynı yengemin ala danası Firdevse benziyordum. Alerji tavan yapıştı. Bi kocamı uyandırıp göstereyim dedim sonra gece gece adam neye uğradığını şaşırmasın dedim. İlacımı içtim yatttım. Alerji ilaçlarının en büyük yan etkisi uyku... Saat 11.30 olmuş millet gitmiş... Cancanım telefon açıp da ciciannesiii diye bağırmasa sanırım ev halkı beni bıraktıkları gibi bulacaklardı akşam eve dönüşte...Yalnız bi ara Gamse uyandırıp, iki siyah hırka gösterdi biri uzundu biri kısa. Kıyafetinin üstüne hangisinin güzel olduğunu sordu. Hangisini dediğimi ancak O gelince anlayacağız:)
)Ama ya şu ala dana hikayesini anlatmam lazım. Yengeme yani , Daymın eşine dana gelmiş hediye heheheh hediye dana. Neyse yengem danayı köydeki bekçi,ye emanet etmiş, yaz kış köydeki evlerin ve bahçelerin başında duran bir aile var. Kahya denir aslında ama Ordu'da bekçi diyoruz. Güya onlar danaya bakacak ... ama Yengem her boşlukta soluğu dananın yanında alıyo. Çocuklar aradığında - Anne nerdesin dediklerinde - evdeyim diyrmuş, ama arkadan da danaın çanınının sesi gelince ; sen yine öz kızının yanına gittin dimiii diyorlarmış. Bir yaz Ordu'ya gittik, fındık zamanı olmadığı halde yengem köye biz de arkasından dana peşinde gezdik. Büyünce az sütünü içip , tereyağını , kaymağını yemedik... az sütünden yapılan yoğutlara mısır ekmeği doğramadık ama yine de bize yaranamadı. Çünkü yengemi bizden çaldı. E biz de onsuz nere gitsek zevk almadık. Sonunda O gitti.Yengem'de hadi köye gidelim okey masasını harmana kuralım diye güya bize bir hoşluk yapma adı altında danasına gitme manevraları düzenlemekten kurtuldu:))Dana gitti hikayesi kaldı.

Yarın konuklarım var hepsini de çok yakından tanıyorsunuz:)) Şimdi gieyim biraz hazırlık yapayım..