Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Ekim 2009 Salı

kısa kısa

akşam saat 17.30 dan sonra hastalığım coştu, daha doğrusu boğazımdaki o sıvışık yılışık sıvıyı atamadığım için midem bulandı. Öksürmektan boğazım acıdı. Çok öksürünce karın kaslarım acıdı falan.

Gamse'ye sabah saatleri için acilen bir asistan bulunmalı. Akşam Cumhuriyet resepsiyonu varmış. Abiye elbiseleri kilitli torbaya, ayakkabıları kutuya kondu. İçeceği vitamini, pastili ilaç kutusunun gözlerine itinayla yerleşti. Saç şekillendirici alet çantasına yerleşti.( akşam saat 9 da sızıp kalınca, bunlar sabaha kaldı) 45 dk da evden çıkarıldı. Kahvaltıyı okulda yaptıkları için Saat 7.30 da aranıp, vitamin içmesi hatırlatıldı.

Bu gün sadece yatacağım, kitap okuyup tv izleyeceğim söz verdim vatana millete.Akşam yemekte kocayla ikimiz varız zaten.

Gidip kitaplıktaki en neşeli, romantik kitabı bulacağım. Ya da Canan Tan'ın En Son Yürekler Ölür var, ona mı başlasam. Valla aramızda garip bir ilişki var. İlk kitabını okudum,asla tarzım değil dedim. 21.yy Kerime Nadir ya da Muazzez Tahsin Berkant diyorum ben O^na. Ama biliyormusunuz ki bütün kitapları var bende ve hepsini okudum.Hep bir yerlerden geldi buldu beni, ilkini ben almıştım, diğer hepsi hediye edildi. Bu son kitabı , durun yenisini yazmadan ben şunu bu gün okuyayım. Biraz aşk acısı hissedeyim. Belki öksürüğüme iyi gelir.

Birisi sürpriz bir kitabım olduğunu söyledi, meraktan ölüyorum

Bundan 10 gün önce , ev telefonumuz çaldı. Nasıl da işim var anlatamam. Arayan Türk Telekom, sabit operatörü. Efenim Türk Telekom, mesaj alabilen sabit telefonlar için burç servisi başlayacaktır, lütfen doğum gününüzü giriniz. İstemiyorum, hem de işim var dinlemeden kapattım. Şimdi her gün saat 9.30 da telefonumuza mesaj geliyor, istemediğim halde , hem de terazi burcu. Evde bir kişi terazi burcu olsa gam yemeyeceğim yahu. Şimdi bundan kurtulmanın yolunu bulmam lazım. Her seferinde de telefon çalıyor diyerek gidip de ekranda mesajınız var yazısını okumuyomuyum sinir oluyorum. Var mı? başına böle bi saçmalık gelen, beni aydınlatsın.

Hadi gittim ben. Çayımı alıp tv karşısına kurulucam sonra kitap mitap işte. Takılıcam kendimle :))