Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Şubat 2013 Çarşamba

Bugünkü ben

Bugün ,tam anlamiyle eski hayatıma geri döndüm:)) yani, hani  o seher vaktinde kalkmalar,  tek başıma yaptığım film ,çay , kahve,kitap keyifleri..

Önce yeşil çayımı  alıp,  maillerim,blog ,face neyin  gezindim.Sonra bir film seçtim kendime...Oscar adayı filmlerim de vardı izlenecek ama bu filmin konusu ilgimi çekti. Babaannem'in  sürgün edildiği topraklarda çekilmiş , Abhazya'da...Kafkaslarda   Gürcüler ve Abhazyalılar arasındaki çekişme sonucu, hasta olduğu için onlarla gelemeyen babalarını orada bırakıp annesiyle Tiflis'e göç eden Gürcü çocuğun, köyüne geri dönme çabaları,yol hikayeleri ve köyündeki karşılaştıklarının hikayesi... Antalya film festivali, Avrupa sinema ödülelri dahil olmak üzere 28 ödül  almış..


Filmi izledikten sonra bir de sade kahve yaptım kendime ve bu kez de  öykü dergisi ''SARNIÇ'' ı aldım elime ve  Mehmet Batur'un ''Efendisiz'' adlı öyküsünü okudum... Küçükken,kızkardeşinin eteğini giyip aynada kendine bakarken,babasına yakalanıp öldüresiye dövülüp, annesi  tarafından bir şeyhe emanet edilen ay yüzlü Cemal'in ve ona delicesine tutkun Remzi'nin birbirlerinden uzak hikayeleri...




Bunları yaparken aklıma Gamse'nin bir sözü geldi...- devamlı bir şeylerle uğraşmak zorundamısın bazen de öylece bak demişti:))

Öğleden sonra  okey grubumla buluştum,  okeyde önce üst üste üç kez açıp sonra da yerlerde süründüm heheh...


Bu akşam Hürrem gecesi...Sonrasında da ''Tanrı Daima Tedbil-i Kıyafet Gezer'' e devam...

Hayde gittim.