Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Şubat 2009 Pazar

yer kırmızı mutfak - tarih 14 şubat -saat:14


Başlıkta belirtilen kod bundan bir bir buçuk ay önceden belirlendi. Hastalıklar, yerleşmeler falan derken sonunda bu tarihe karar kılındı.

Kırmızı mutfak zeyanın evinde. Bu kırmızı mutfağın oluşumuna , oluşum sürecine tanık olduk. Zeyanın ustalarla nasıl cebelleştiğini ama sonunda buna değdiğine de dün tanık olduk. Bi sürü kutlanacak şeyle bir araya geldik yine. Ebrunun doğum günü, Nalanın yeni işi, Zuzun ameliyattının başarılı geçmesi ve elbetteki kırmızı mutfak. Çok ama çok güzel bir buluşma oldu yine. Araya giren zaman bu sefer uzadığı için nasıl da özlemişiz birbirimizi. En son yılbaşından bir gün önce toplanmıştık, Zuz un evinde.

Zeya yine çok güzel bir masa hazırlamıştı. Annesi Timsal Hanımın yaptığı kestaneli pasta ve yine kendi yaptığı tavuk salamı muhteşemdi. Zeya bunların tariflerini en kısa zamanda alalım. Ayrıca nihayet Timsal hanımla da tanıştık. Ayrıca sevgiler yine buradan O'na.

Günü sakızlı Türk kahvesi ile tamamladık. Çoook güzel oldu çook. Bi sürü de yeni palan yaptık. Şimdi sıra onları uygulamaya koymakta. Resimler size günü daha güzel ifade ediyordur zaten.

Şimdi selam faslı
Aynı semtin taksicisi olduğu halde nereden nereye çıkacağını bilmeyen bi de bilmek zorunda olmadığını söyleyen Göztepe Tanzimat taksi durağının şöförüne
O yağmurda bile canla başla güler yüzele her köşe başında duran çiçekçilere( 14 Şubatta yılda bi kez naaapsınlar)
Sabahın kör vaktinde sevgililer günümü kutlayan Kocama
Kocaelinden , elinde valizi de olduğu halde , çiçeğiyle gelip Zuz'a geçmiş olsun diyen Aziz''e
Şahane bir tavuk ve yanına makarna yapıp beni bu gün yemek yapmaktan kurtaran Babama
Yine gecenin yarısı telefon açıp - ne yapıyosun diyen kuzen Gülden'e

Hepinizin önünde selam ederim.