Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Kasım 2012 Perşembe

İmza:Kızın

Aklımın erdiği ilk günden itibaren beni ve kardeşlerimi bbu kadar okumaya ve yazmaya teşvik eden babam sonunda bir kitapta yer almayı başardı:)) hemi de ben yazdım ben yazdım ben yazdım:))

114 kadın, yaşasa da yaşamasa da  babalarının hala kız çocuğu olan 114 kadın...Babalarına mektup yazdı...Bu  mektuplar kitap oldu....Kitap oldu da bugün satışa çıktı bile...Hatta  Tüyap'a bile yetişti.

 Kitabın geliri''Bir Çocuk Daha Okusun Diye'' 21.YY Eğitim ve Kültür Vakfına bağışlanacak.
Ah!  keşke ben de yazssaydım, yazabilseydim diyorsanız. Hemen yazmaya başlayın çünkü;
mektuplar www.imzakizin.com blogunda yayınlanacaktır.
 
Kızlarından babalarına mektup var!
Çok özel kızlardan çok özel babalarına...

Babalar ve kızları arasındaki o çok özel, kızların tüm yaşamlarındaki en önemli düğümlerden biri olan ilişkiyi, kızları babalarına mektup yazarak anlattılar. Bir zamanlar babalarının küçük kızları olan üç kadın 'Hadi' dedi ve çeşitli yaşlardan, farklı kesimlerden, ayrı görüşlerden yüz küsur kadın kâğıdı kalemi eline alıp yaşamlarındaki ilk erkeğe, babalarına yazdıkları bir sayfa mektupla onların kendileri için ne kadar önemli olduğunu tüm yalınlığıyla ortaya koydular. Kimi 'Babam keşke hayatta olsaydı' diye iç geçirirken kimi 'Zamanında keşke yan yana dururken daha fazla anlatıp birbirimizi dinleyebilseydik' diyordu. Bu hayata hazırlanırken babası kimine güçlü bir dayanak olmuştu, kimisi içinse babası hatırlanması bile sonsuz acılar veren, en ufak tereddüt duymaksızın küçük kızını terk edip gitmiş bir adamdı.
Bir bakıma hepsi için tek bir gerçek vardı: içlerindeki küçük kız çocuğu salıncakla gökyüzüne doğru yükselip saçları rüzgârla savrulurken arkasında durup onu sallayan adamın güçlü kollarının öne doğru her gidişte kendisini daha yükseğe çıkaracağından emin olmak, salıncaktan inerken bir yeri incinmesin diye elini tuttuğunda onun avucunun sıcaklığını hissetmek istiyorlardı.
Geliri 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak olan bu kitap, belki de daha önce ortaya konmamış "nasıl bir kız babası" olunacağının bir kılavuzu niteliğinde.


Yazar:Selgin GB
Yazar:Esra Aylin Akalın
Yazar:Banu Özkan Tozluyurt

Sayfa Sayısı: 288
Dili: Türkçe
Yayınevi: