Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Aralık 2008 Çarşamba

Bayramın içinden bayram sofrasından




Bayram bayram dedik onun da üçüncü gününe geldik. Üstte bayram soframız ve sardığım milyon tane dolma görülmek de :)). Ayıptır sölemesi dolmalarım minik olmaları ve lezzetiyle ünlüdür. Mönümüz , Zuz un isteği üzerine yapılan kara lahana çorbasını takiben etli yaprak dolma , tavuklu nohutlu pilav mevsim salata, yoğurt ve vişneli - çikolata soslu kazandibi.

Biz bayrama arife gününden başladık. Zuz arife gününden geldi ve kızlar da ondan aldıkları destekle, bayram hazırlıklarıma saldırıya geçtiler. Ama var gücümle kumanyamı savundun ve bayram sabahına sağlam olarak çıkardım. Bayram kahvaltısını eskiden çok erken yapardık ama artık öğle saatlerine bile sarkmaya başladık. Bayramı , kapı telefon ve yemek, içmek şeklinde kısaca özetleyebilirim.
İlk ziyaretçimiz dayımdı. Ankara'dan geldi. Hep söylerim benimle dayılarım arasında çok az yaş farkı vardır. Hatta birlikte büyümüşüzdür denilebilir. Bütün özel günlerde kavalyem olmuşlardır. Hele de bu dayımla yani Nasuh Dayımla unutulmaz Uludağ maceralarımız vardır. Ben lisedeyken o üniversite öğrencisiydi. Cuma akşamı okuldan eve gelirdim hadi derdi bana hemen ver elini Bursa - Uludağ. Pazar akşamı dönerdik. Yalnız bir kusuru vardı bütün arkadaşlarıma aşık olurdu. ))Sonra da gitti en büyük görümcemin kızıyla evlendi. ))

Zuz akşam yemeğinden sonra ay ben evime kaçıp rahat rahat tv izleyeyim dedi ve kaçtı. Dayım da onunla birlik de kalktı.


Dışarı akşam ancak akşam çıkabildik ve görümcelerimi ziyaret ettik. İşin en güzel yanı hediye faslımızdır. Görümcem elinde torbasıyla gelir ve hediyelerimiz dağıtır. Ay ben en sona kaldım ve bana kalmayacak sandım valla heheheh. .

İkinci gün eniştemin hasta olduğu haberini alınca kocam, Nazlı ve ben hastane ziyareti yaptık. Biraz da Beyoğlu - Taksim yaptık. Pek sakindi ortalık. Biz eve geldik kuzenler bastı, Oya ve kocası Kadir. Yine çay çorba faslı tabii. Benim dolmalardan onlar da nasiplendi.

Bu arada bir kaç da film izledim. Küçük Gün Işığı, Aşk Peşinde ve Aşkın Tarifi.Üçü de romantik - komediydi.Şimdilik bayram haberlerim bu kadar. Şen kalın esen kalın hoşcakalın.