Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Nisan 2013 Pazartesi

Yarışmacı Lale:)

Bugün TRT1 ''Aileler Yarışıyor'' dayız...Beklentiye girmeyelim. Yenildik, yenenler utansın:))Öncesinde ve sonrasında çok eğlendik. Yarışma anında ne yaptık ,hatırlamıyoruz bile, siz de izleyin ve unutun:)) Saat 14.30 gibi başlıyor.

Erguvanlı cumartesi

Aynen önerdiğim gibiydi cumartesi...


Erguvanlıydı,mor salkımlıydı, kitaplı,kahveli ve çok sevdikliydi...















Henüz uyanmıştım ki, kocam , dışarda yapalım kahvaltıyı buyurdu...Gamse'nin kendi arkadaşlarıyla programı vardı,Naziş zaten çoktaaan çıkmıştı,kursa gitmek için. Hoop dedik çıktık hemen.
 Caanım koru ne güne duruyordu,yabancı mahallere ne gerek vardı...
Koru erguvani örtüsünü giymişti bugün, kafanı kaldırsan erguva,sağa baksan erguvan,sola baksan erguvan ,bastığın yer erguvandı.












..




 



Böyle doyumsuz bir yürüyüş yaptık koru içinde ve ''Bordo Köşk'' e konuşlandık. Saat henüz 10 falandı ama dönerci tezgah başına geçmiş,bahçenin bir köşesinde dönerini sarıyordu....Kocam hemen bir durum ayarlaması yaptı,öğlene doğru gtüneş buraya gelir,şurada dikleşir tepene biner, rahatsız eder dedi ve en güzel yeri seçti ama ben ondan sonra tam üç yer değiştirdim:)) Ecem kuş bilir benim bu hallerimi:)) Kahvaltımızı ettik, kahvemizi içtik,kitaplarımızı,gazetelerimizi okuduk. Ben hatta   gazetenin içinden çıkan SBS testinin Türkçe bölümünü bile çözdüm:))


Öğle olunca,Naziş'in kurs çıkış saatinde ona mesaj attım. Dedim ki; Biz korudayız, kocaman bir döner var, burada...tabi karnı aç olan Naziş'i  bu çok duygulandırdı,derinden etkiledi, can evinden vurdu))...Ve-sakın yemek yemeyin, beni bekleyin diye  cevap verdi.


Naziş'de gelince bir de döner muhabbeti yaptık, biraz sohbet, biraz kitap faslı daha yaptık ve eve dönüşe geçtik. Dönüşte,  koruyu ,sincap heykellerinin tepesine binen sünnet çocuklarına , düğün fotoları çektiren

gelinler ve damatlara  bıraktık ....


 

 


Bu gece Survivor gecesi ben Doğukan hatrına ünlüleri geri kalan ahali gönüllülerin tarafını tutuyor..

Bu arada ,içinde benimde yazımın olduğu İmza:Karın çok yakında raflarda yerini alacak. Umarım İmza: Kızın'ının gördüğü ilgiyi görür ve amacına ulaşır.Londra'dan yazan Zeynep; Orada gittiği kitap fuarında ''İmza:Kızın'' ı da gördüğünü söyledi, beni çok sevindirdi.