Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Aralık 2013 Salı

#yemekfirtinasi 3.gün ve bizim evin halları

Yazmadan edemeyeceğim, beş yıla yakın süredir gözaltında bulunan Mustafa Balbay'ın tahliyesi yılbaşı hediyesi gibi geldi... Darısı Tuncay Özkan ve diğerlerinin başına olsun...

***************************************************************************

''YEMEK FIRTINASI''nda 3. gün ödevi:Kışın vazgeçilmezi Hep çay hep kahve olmaz. Kış yaklaştı. İçimizi ısıtacak bir içecek tarifi yapalım, yaratıcılığımızı konuşturalım.

Beni uzun süredir tanıyanlar bilir, bitki çaylarına ne kadar mereklı olduğumu. Bir kaç yıl önce Mısır Çarşısında gezerken satıcıcının biri gel sana aşk çayı vereyim, enişte sana yeniden aşık olsun diye  seslendi. Kafamı döndürünce baktım ki tezgahında gerçekten de  aşk çayı denilen bir karışım var. Miss gibi kokuyor. Neler var bununiçinde dedim.Bu iş onlar için devlet sırrı gibidir ama  ben  zaten içinde tanıdıklarımı söyleyince, tüm malzemeyi saydı.
Malzemeler:Nar çiçeği, hibiskus, kuşburnu, elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, gül yaprakları ve vanilya çubuğu,tarçın çubuğu...
Hepsinden birer tutam,hibuskusdan  bir çorba kaşığı alıp  karıştırın. Ölçü bu. Resimde gördüğünüz bitki çayı demleme aparatına  bir tatlı kaşığı kadar attım. Ama ooooo ne uğraşıcam derseniz, Mısır Çarşısında'' Love Tea'' adı altında satılıyor.
 





Kokusu ve lezzeti konusunda ben kefilim, mutlaka denemenizi tavsiye ederim, ayol cennetten çıkma gibi bu çay:))

************************************************************************************************************
Bizim evin hallarına gelince, ben şahdım şahbaz oldum. İki gündür boynum çok fena ağrıyordu, boyunluk taktım iki gün robot gibi gezdim ve şimdi daha iyi... Bunun dışında okuma, izleme, pişirme  taşırma işleri tam gaz devam ediyor. Yılbaşı ağacımızı günler önce kurduk ama her gün bir şey ekliyoruz üstüne...Kayınvalidemin deyimiyle ''algarısı ''olmasına az  kaldı:))



Kitap, ay kitap demişkene, siz niye ''Bibliyomanyaklar'' a hiç ilgi göstermiyosunuz anam:))
''Bir Psikiyatristin  Gizli Defteri'' ni okuyorum biliyorsunuz. Bu ara boynum yüzünden yatakta kitap okumakta zorlandım.Şu ortopedik yastıklardan kullanıyorum,o bir  gıdımcık daha rahat..
Şimdi yazımı bitireyim, ilginç olduğunu sandığım bir film izleyeceğim.
Çin asıllı Fransız yazar  DAİ Sijie'nin  kitabından sinemaya uyarlanan'' Balzac ve Küçük Çinli Terzi Kız'',  filmin yönetmenliğini de yazarın kendisi yapmış.Kitap bizde Doğan Yayınlarından çıkmış...Film ise; 22.Uluslar Arası İstanbul  Film Festivalinde gösterilmiş.


Siz yazıyı okuya durun ben kendime bir kahve alıp, filmimi izlemey başlayayım.