Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

16 Kasım 2012 Cuma

Lezzet yolculuğuna devam ve Ayvalık'tan Zuz gelmiş evde bir bayram havası

Biz bugün bu sofraya konuk olduk... Ev sahibemiz Bilge yani Naziş'in onu küçükken çağırdığı ismiyle Bibi...
Yine masanın etrafına doluştuk, şen şakrak yedik içtik. Benim kızlar mest ama bu ziyafetler biraz daha devam ederse bunlar  korkarım okul açılsın istemeyecekler.



Bugün sofranın yıldızı en küçük görümcemcim Halide Abla'nın minnak minnak sarılmış dolmalarıydı... Biz dolmaları lüp lüplerken  baktım Gamse, üstüne kaşar konulup fırına verilmiş beğendiye yumulmuş:))Bizim evin gurmesi de O'olduğu için ben hemen onu takip ettim:))

Yine büyük aile olmanın doyumsuz keyfini, lezzetini yaşadık...

Akşam  eve dönerken kocamla Capitol'de buluşup, alışveriş yaptık eve dönerken siz gidin  benim yarım saat bi saat sonra gelirim dedi. Kızlar ve ben isyan ettik, biz de dönmezdik  eve baştan niye söylemedin falan dedik ama yok yok siz gidin benim bir işim var dedi. Neyse biz eve geldik, gerçekten de bir saat sonra  baktım kapıyı anahtarla açtı-Laleeee , şu elimdekini al dedi,gittim ama öyle bakıyorum alık alık çünkü;yanında Zuz var... Kapıda bi sevinçle karışık şaşkınlık  çığlığı koptu...  Meğer kocamdan söz almış, hiç çaktırmayacaksın diye... Şaşkınlık geçince ilk sözü açım oldu, Bilge'nin dayısına  gönderdiği  tabağa kondu ilk olarak...Yeni evimize ilk kez geliyor tabi, en çok benim ''kendime ait oda''ma bayıldı hatta oraya yayıldı:))
Bilge günü öyle güzel anlatmış ki, hem ondan okuyun hem de bu taze blogcuyu yakından tanıyın...Bilge'nin blogu için TIK

 Zuz şimdi bir hafta burada, bütün programlar iptal ve yeni programlar hazır...