Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Ocak 2011 Cuma

cuma cuma

Bu sabah aynadan değişik bir ''Ben'' baktı bana...Henüz alışamadım... Gamse hem beğendi hem alışırmıyız dedi... Nazlı çok çok beğendi... zıp zıpladı neredeyse -Anne genç kız gibi olmuşsun dedi...
Saç rengim,modelim dip köşe değişti...Dip bucak yenilendi... Dün akşam sadece boya için gittiğim kuaför... saçlarımdaki doğal süreçten dolayı:)) artık biraz açık renklere yönelelim, kızıldan vaz geçelim dedi, Gamse O'nu deli gibi destekledi, hadi saçlarada bir şekil verelim derken 2011 model Lale çıktı ortaya... Ben bi alışayım bi resim koyarım sizin için de...

Yalnız kızıl saçdan dönmek çok zor, acaip bir silme işi yapıldı, uzay aletlerinin içine girdim çıktım, kafam mavi bir şeyle kaplandı ve üzerine biraz para koysam 2.el bir araba alacağım fiyata kızıl saçlar gitti. Tabi bu şaka ama yine de içimi cızır cızır etti. Ben söyleyeyim de saçları kızıla boyarken de vaz geçerkende beni hatırlayın...Üstelik 20 gün sonra bir de renk oturtma işlemi var. Neyse unuturum elbet:))


Akşam kuaförden geldiğimde Fatmagül başlamak üzereydi... Hem izledim hem de gündüzden binbir meşekkatle yaptığım karalahana çorbasını içtim, bir güzelde mısır ekmeği doğradım içine... Valla da Anamın çorbası kıvamında olmuştu... Senede bir kez yaparım, hatır için bile olsa iki kez yapmam... O lahanaları ince ince doğrarken elim su topladı . Yok iç malzemesi, yok unlanması yok sosu... yok yav... Ordu'ya gider yerim daha zahmetsiz. Ama bu kez şöyle bir şey yaptım... Fazla hazırladım malzemeyi... yani lahanasını, minik minik doğranmış patatesi havucu, içinin fasulyesi... onları ikiye bölüp bir kısmını dondurucuya attım... Bu sayede bir kez daha pişirebileceğim yani...Artık Zuz , ameliyatını bi olsun da ... Pazartesi günü olacak... Benim pazar gününden eve yemek stoğu yapmam lazım.

E hadi ben gideyim artık... Şimdi eve şefkat gösterme vakti...