Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Temmuz 2010 Perşembe

bu günn

Biraz önce Cancan'ı yolcu ettim... bizim Kızlar'da gitti Zuz'da kalacaklar bu gece...
Sabah kalkıp da serin havayı görünce yuppiiii dedim...ama bu kadarını da dememiştim yani. Yoğun yağış uyarısı yapmış meteoroloji, şu an başladı ama asıl yağmur gece 22.30 da başlayacakmış ve altı saat aralıksız yağacakmış.Alt yapısı olamayan ve çukurda kalan evlere Allah kolaylık versin diye dua ediyorum bu kandil gecesinde.

Cancan saat 11 gibi geldi... bütün gün öpüştük koklaştık... dışarılara çıktık, serin serin gezdik ... parklarda oynadık... marketlerden mamalar aldık... Uyurken ona en sevdiği yemeği pişirdim sebzeli somon balığı... yaladı yuttu , balığı... löpür löpür hem de... patateslerini eline aldı elma gibi ısıra ısıra yedi... hiç müdahele etmedim... çünkü çatal ve kaşıkla da süper yiyor... canı istediği gibi yesin dedim... evin her zamanki gibi canına okuduk tabi bu arada... Yarın büyük temizlik günü anladığınız gibi:)))

Dün akşam Naziş ve Kocamla Koru yürüyüşüne çıktık. Amanın Koruyu sevgililer basmıştı... yol boyunca tüm banklar doluydu... e n e yapsınlar... mis gibi orman havası... karşıda Boğaz... bülbüller ötmekte ki ne biçim ... Tamam otursunlar .. koklaşsınlar gözümüz yok da ayol ben de azcık oturup dinlenmek istedim :)))) Neyse biz Bordo köşke yollandık yine çaylarımız içtik , sohbetimizi ettik ... ben Beyaz Köşkün önünden geçerken uğrayıp kart aldım Ramazanda iftar yemeği için rezarvasyon yaptırmak için çünkü diğer zamanlarda rezarvasyon kabul etmiyorlar... Kocam pek güldü şimdiden bunu düşünmeme ... yani o kadar planlı programlı bir insanımdır evellallah)))

Şimdi bizim akşam yemeği saatimiz, dolayı ile bana mutfağın yolları göründü... giderken hepinizin Miraç Kandilini kutluyorum ve öncelikle Meclisteki zevata Allah'tan akıl fikir ihsan etmesini diliyorum...

düzenleme-1:ay şu emekli paşalara konuşma yasağı gelse... resmen bit pazarına nur yağdı durumları oldu ... paşanın lakabı da falçataymış ... övüne üvüne söylüyo bi de töbe töbe... kocamında nasıl ilgisini çekti bilmem... maç olsa daha iyidi valla...