Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Şubat 2012 Çarşamba

sabah akşam falan filan

Bu sabah'ın güzelliği Kıbrıs'tan gelen karlara karışan kuzendi... Ebru, kuzenlerim içinde bana üç benzeyenden biri...Sabah kahvaltısını bizde yaptık. Sonra O'nun iki kızı ve bizim kızlar Capitol'e gittik. Alış veriş yapmak istiyorlardı, gelmişken ve bu fırtınada gidilecek en ideal yer Capitoldü. Almak istedikleri , onlarında nerelerde olduğu belli olduğu için alış veriş işi şipşak halledildi. Bir tek İstanbul'a ayak basar basmaz diş perisinin ziyaret ettiği Zeynep'e diş hediyesi seçmekde oyalandık o kadar.

Ebru bir kitap seç benden sana dedi. Hiiç ikiletmedim. Kitap demişken; Vedat Günyol kuzenimin eşinin dayısı olur. Vefatından sonra kitaplarını Üniversite kitaplığına bağışlamışlardı, bu sırada bir kitabı da bana gelmişti ama bu gün Özlem iki tane de çevirisini göndermiş. Ütopya ve Toplum Sözleşmesi. Gamze hocalarının bu iki kitaba çok önem verdiğini söyledi. Ütopya'yı okumuştum önceden. Ama özel bir hediye olarak gelmesi ayrı bir hoşluk oldu.

D&R'da biraz uzun zaman geçirdik. Ebru beni güldürdü, buraya girince dünyadaki bütün kitapları okuma isteğiyle dolup taşıyorum dedi. Bir iki kitap da ona seçtik. O daha çok tarihi ve araştırma kitapları okumaktan hoşlanıyor.

Sonra yemek molası ...çay molası v.s v.s ve veda zamanı...





Bu gece yeni bir kitaba başlıyorum. Tam da bu karlı günlere yaraşacak bir kitap olduğunu düşündüğüm Rus Kışı...

Dışarda kar devam ediyor. Yedi şubata kadar böyle aralıklı devam edecekmiş. Görüntü güzel, evden izlemek güzel ama bunun kabus olduğu insanlar ve dışarda yaşamak zorunda olan canlılar var. Onlar için devam etmesin, havalar bir an önce ısınsın istiyorum. Dün akşam okuduğum bir habere göre dünyada küresel ısınma bitip mini buzul devrine girmişiz.(bu resimde ilk kar kristallerinin resmini çeken Snowflake Bentley var... Kar yağmaya başladığı zaman eline bir tepsi alıp kar tanelerini yakalamaya çalışırmış. Herkes gülermiş bu davranışına ama sonunda kar kristallerinin o dantel gibi resimlerini çekmeyi başarmış)

Burada dünyada en güzel kar kristallerinin resimleri olduğu kabul edilen kar kristallerinin resimleri var. Hiç görmemiş olmayı tecih etmezsiniz umarım...



Eveeet bu kadar bu günlük de...